Fosie

Man ihjälskjuten i Malmö – vittnet: ”En man sköt säkert tio skott”

Av: 

Hans Österman

NYHETER

En 28-årig man sköts ihjäl i Malmö på torsdagskvällen.

Han hittades vid en bil på en gräsplätt bredvid en cykelväg.

– Det var två bilar som stod i samma körfält. En svartklädd man sköt säkert tio skott mot den andra bilen, säger ett ögonvittne.

Larmet om skottlossningen i området Högaholm i Malmö kom till polisen klockan 22.02.

– Det är en konstaterad skottlossning, utifrån iakttagelser från platsen sammantaget med personens skador. Vi har gjort vissa fynd, sa Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, kort efter händelsen.

Strax efter midnatt meddelade polisen på sin hemsida att den skjutne mannen, 28 år gammal, är död. En förundersökning om mord är inledd. Hans anhöriga är underrättade.

Polisen ryckte ut till mordplatsen med ett stort antal patruller. Ett område spärrades av för teknisk undersökning, specialsökhund användes för att leta spår och vittnen förhördes.

– Den skjutne mannen låg ner på marken bredvid en bil. Den hade körts upp på en cykelväg. Det var många chockade vittnen där, säger ett vittne till Aftonbladet.

Den mördade mannen var hemmahörande i Malmö, uppgav inre befäl vid polisen under natten mot fredagen. Bilen han sköts i ägs dock av en man utanför Skåne och polisen har än så länge inte rett ut kopplingen mellan männen.

Bilen fick flera skotthål i sidan. Ett femtontal markeringar efter hylsor och andra spår gjordes på marken av polisens tekniker. Enligt uppgift till Aftonbladet har skotten avlossats från ett automatvapen.

Ett kvinnligt ögonvittne såg hela händelseförloppet.

– Först hörde jag en hög smäll. Då kollade jag ut genom fönstret och såg två bilar som stod mot varandra i samma körfält. En man hade gått ur den ena bilen och sköt mot den andra, säger kvinnan.

Vittne: ”Ett tiotal skott”

Hon säger att gärningsmannen sköt ett tiotal skott.

– Han tog skydd bakom sin egen bil och stod lutad mot taket när han sköt. Det var skott på skott på kanske 5–10 meters avstånd.

Kvinnan beskriver gärningsmannen som ”svartklädd från topp till tå”. Efter skottlossningen hoppade han in i bilen som körde iväg mot Lindängen.

– Det måste ha varit någon annan som körde. Det var en svart bil av mindre modell.

Efter skotten körde den beskjutna bilen långsamt av vägen, över en cykelväg, och blev stående på en gräsplätt bakom en busskur, uppger vittnet.

Under natten mot fredagen var ingen gripen, misstänkt för mordet. Polisen vill inte kommentera om flyktbilen har återfunnits.

Polisen utreder samband med olyckslarm

Drygt 20 minuter före skottlossningen larmades polisen till en trafikolycka på Sevedsplan, några kilometer norr om platsen för den misstänkta skottlossningen. I larmet till SOS förekom uppgifter om en påkörd person och att skjutvapen hade varit inblandat i händelsen. På plats hittade dock polisen ingenting: ingen skadad person och inga spår efter någon trafikolycka.

– Det är för tidigt att tala om ett samband, men det är givetvis något vi tittar på. Vi har inte kunnat utesluta det, säger Katarina Rusin.

PODD Så kan vapen hamna i händerna på svenska kriminella

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Svenska Dagbladets granskning ”Vapnens Väg” med reportern Jani Pirttisalo Sallinen.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Slipp myggen i sommar! Hos MEDS hittar du mygg- och fästingmedel till låga priser för hela familjen.

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Fosie

Malmö

Våldsbrott

AB Voice

Mord

Kriminella nätverk

Lindängen