Polisen räddade fågel – hyllas för bilden

avClaes Olsson

Foto: Polisen
Fågeln kunde flyga i väg efter räddningsaktionen.

På lördagen räddade polisen i Lund en fiskmås som satt fast i ett taggtrådsstängsel. Men fågelns identitet är ännu okänd för allmänheten – eftersom polisen valde att censurera bilden.

En taxichaufför i Lund upptäckte på lördagen en fiskmås som satt fast i taggtråd. Polisen fick höra om den nödställda fågeln och såg till att dess fot, som fastnat i stängslet, kom loss. Efter den lyckade räddningen delade polisen med sig av händelsen på Instagram och valde av etiska skäl att inte röja fiskmåsens identitet.

– Vi tänkte att det kunde bli lite kul att censurera fågeln. Det var mest en rolig grej. Kan man roa så ska man göra det, säger polisen ”Lillen” som inte heller vill blotta sin identitet.

”Ibland flikar vi in med roliga saker”

Inlägget är en blinkning till Kanal 5-programmet ”Tunnelbanan” som för knappt två år sedan gjorde samma sak. När de sände avsnittet med den censurerade fågeln möttes det av skratt. Detsamma gäller för Lundapolisens inlägg.

”Tur att fiskmåsen fick vara anonym. Pinsamt att höra från andra fiskmåsar att man fick hjälp av polisen för att komma loss”, skriver en följare.

De glada kommentarerna uppskattas av Lillen.

– Ja, det togs emot på ett positivt sätt så det är bara kul. Vi vill ju visa en bra bild och att vi inte bara är en myndighet utan att vi är människor bakom uniformen. Vi delar med oss av mycket allvar men ibland flikar vi in med roliga saker med, säger han.

Hur gick det för fågeln då?

– Den var pigg och glad och kunde flyga i väg igen så det var skönt.

ARTIKELN HANDLAR OM