Nordkorea

Källor: Trump beordrade pengar till Nordkorea

Av: 

TT

Den amerikanske studenten Otto Warmbier leds ut från Högsta domstolen i Nordkoreas huvudstad Pyongyang den 16 mars 2016.
Den amerikanske studenten Otto Warmbier leds ut från Högsta domstolen i Nordkoreas huvudstad Pyongyang den 16 mars 2016.

NYHETER

Enligt vad källor säger till The Washington Post godkände president Donald Trump en betalning på 2 miljoner dollar (nära 19 miljoner kronor) till Nordkorea för vård till den 22-årige amerikanske studenten Otto Warmbier. Han satt fängslad i Nordkorea i 17 månader anklagad för att ha stulit en propagandaaffisch, var i koma när han släpptes i juni 2017 och dog av tortyrskador sex dagar efter ankomsten till USA.

Joseph Yun, det sändebud som skickades att hämta Warmbier, ska enligt tidningen ha skrivit på överenskommelsen om betalningen enligt Trumps instruktioner.

Sarah Sanders, Vita husets talesperson, säger:

– Vi kommenterar inte gisslanförhandlingar, vilket är orsaken till att de är så framgångsrika under den här regeringen.

En domstol i USA har dömt Nordkorea att betala 501 miljoner dollar (drygt 4,7 miljarder kronor) till Warmbiers föräldrar på grund av den hårda behandlingen av deras son. Nordkorea förnekar att Warmbier torterats.

ANNONS

SISTA CHANSEN: upp till 25% på solskydd för alla hudtyper - MEDS

Extern länk från MEDS

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Otto Warmbiers föräldrar stämmer Nordkorea

ÄMNEN I ARTIKELN

Nordkorea

Donald Trump

USA

The Washington Post