Vapen och knark funnet i storrazzia i Borås

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Christine Olsson/TT
Polis har genomfört en större insats i Borås, där vapen och narkotika beslagtagits. Tre personer har anhållits. Arkivbild.

Tre personer har anhållits efter en stor polisinsats i Borås, då knark och vapen för miljoner hittades.

Den omfattande razzian riktades bland annat mot personer med kopplingar till mc-gänget Hells Angels och gatugäng, Insatsen ägde rum på måndagseftermiddagen, rapporterar Borås Tidning.

Männen sitter anhållna sedan både narkotika och vapen beslagtagits. Källor uppger för tidningen att en "extremt stor mängd narkotika" hittats.

Tre män greps vid tillslagen mot flera adresser i Borås. De tre ska vara tungt kriminellt belastade, hemmahörande i Borås och i åldrarna 28, 36 och 60 år.

Magnus Reinholdsson, gruppchef vid enheten grova brott vid Boråspolisen, bekräftar insatsen och gripandena för tidningen.

– Det är för tidigt att presentera någon djupare analys av ärendet men jag kan säga så mycket om de misstänktas tilltag, att ibland bedrar snålheten visheten, säger han.

De tre ska tidigare ha avtjänat kännbara fängelsestraff för bland annat grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott, rån, misshandel och övergrepp i rättssak.

Den brottsliga verksamheten misstänks ha varit spridd i Sjuhäradsbygden. Under hösten och vintern har polis upptäckt en mängd narkotikapartier i Sjuhärad.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Borås