Stor razzia mot Malmö-loppis

Arkiv.
Arkiv.

Under tisdagen rapporterade Malmöpolisen att en större razzia genomfördes i slutet av januri.

En loppis nära Möllevågnstorget fick blixtvisit av flera myndigheter och ett stort antal varor togs i beslag.

Razzian är, enligt Malmöpolisen, ett sätt att visa att fifflare inte ska få vinna kunder genom brott och ha sin verksamhet på bekostnad av ärliga företagare.

– De som driver sin verksamhet lagligt ska inte slås ut av de som handlar med illegala varor eller just stöldgods. Vi vill även försvåra handeln med stulna varor för att på sikt minska stölder och inbrott, säger Johannes Dontsios, områdespolis i Malmö.

Bland annat så tog polisen upp en anmälan om häleri och grep en person. Tre anmälningar rörande brott om lagen om handel med begagnade varor gjordes samt två anmälningar om brott mot lagen om handel med vissa receptfria läkemedel.

Kronofogden var en av myndigheterna som var med i razzian och lyckades utmäta 150 000 kronor i guld, kontanter, telefoner och smycken.

En mängd felmärkta produkter påträffades också. Nio handlare hade felmärkta kosmetiska produkter, två handlare med felmärkta elektroniska produkter, två handlare med felmärkta kemiska produkt och tre handlare med kosttillskott som inte var registrerade som livsmedelsföretag och som saknande spårbarhet för produkterna.

Tillslaget mot loppisen hoppas Malmöpolisen ska bli ekonomiskt kännbart för den organiserade brottsligheten.

– Insatsen är en del av ett långsiktigt arbete för att öka tryggheten i Malmö. En del av arbetet riktas mot de parallella, ofta illegala, samhällsstrukturerna i Malmö, säger Johannes Dontsios.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN