Tidigare anställd på Fyrishov: ”Jag blir äcklad”

avMagnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:

Annonser på sexsajter och besökare som vittnar om pågående samlag bland barnfamiljerna.

Nu väljer också en tidigare anställd att kliva fram, och till Aftonbladet berättar hon att Fyrishov vetat om problemet i minst 15 år utan att agera.

– Man bara skrattade åt det.

För nästan åtta år sedan fick hon nog och sa upp sig från sitt jobb på Fyrishov.

– Jag blir äcklad bara jag tänker på Fyrishov, säger Johanna som egentligen heter något helt annat.

Sexleksak i bastun

Johanna, som jobbade på Fyrishov under tio år, vittnar om en arbetsplats där den högsta ledningen inte bryr sig. Och där chefer gör sig lustig över problemet med sexträffarna i stället för tar dem på allvar.

– Vi hade en situation där vi hittade en så kallad strap-on i bastun. Den valde man att hänga upp i taket inne på fastighetsavdelningen, där man sedan visade upp den för alla som kom förbi, och skrattade åt det. Så oseriöst och vidrigt.

”Äntligen uppmärksammas det här”

Aftonbladet kunde på torsdagen berätta om Shirin, 40, som hamnade precis intill två män som hade sex i poolen, en nyhet som fick Johanna att kontakta Aftonbladet.

– När jag såg nyheten med hon Shirin så tänkte jag bara att, äntligen uppmärksammas det här, och jag kände att jag måste få prata av mig. Det är så tragiskt, inte minst med tanke på att den högsta ledningen bevisligen försöker mörka allt.

Visste ledningen om vad som hände?
– Absolut.

”När jag stod naken kände jag mig utstirrad”

Johanna, som började jobba på Fyrishov i slutet av 90-talet, upplevde själv ett obehag i samband hon tränade i Fyrishovs gym.

– Det har skrivits mycket om där män träffade andra män. Men jag har också hört att det har förekommit kvinnor. Jag märkte själv av det när jag tränade på Fyrishovs gym. När jag stod naken kände jag mig utstirrad, det var väldigt obehagligt.

När besökte du Fyrishov senast?
– Jag har inte varit där sedan jag sa upp mig, så det är snart åtta år. Jag skulle aldrig få för mig att gå dit med barnen till exempel, inte när jag vet vad som händer i vattnet där.

Varför tror du att man inte väljer att agera, trots att både personal och ledning vet att detta har pågått under en väldigt lång tid?
– Jag vet inte. Det här publiciteten måste skada Fyrishov enormt, men på något sätt känns det som att man inte bryr sig.

Aftonbladet har sök Fyrishovs ledning utan att lyckas.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Brott

Dejting

Homofobi