Premiärminister Boris Johnson smittad av corona

Av: Michael Toll, Nivette Dawod

Publicerad:
Uppdaterad:

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har smittats av coronavirus, uppger han i en film som publicerats på Twitter.

Han sitter nu i hemkarantän och har isolerat sig från omvärlden.

– Men jag kommer att fortsätta att leda regeringen via videokonferenser när vi tillsammans bekämpar detta virus, säger han. 

Tidigare i veckan visade det sig att prins Charles var smittad av coronaviruset. Nu står det klart att ytterligare en brittisk tungviktare har testats positivt för coronaviruset.

I ett filmklipp på Twitter bekräftar landets premiärminiseter Boris Johnson att han är smittad av corona.

– Under det senaste dygnet har jag utvecklat milda symtom och testat positivt för coronavirus. Vi kommer att ta oss igenom det här. Och vi gör det genom att vidta de åtgärder som vi har blivit rekommenderade att göra, säger han.

– Vi ska vinna och slå det här viruset tillsammans. Stanna hemma! Rädda liv!, säger Boris Johnson från sitt hem där han numera sitter isolerad.

Boris Johnson har smittats av coronaviruset.
Foto: Julian Simmonds / TT NYHETSBYRÅN
Boris Johnson har smittats av coronaviruset.

Applåderade vårdpersonalen

Sky News rapporterar att Boris Johnson senast sågs utanför residenset 10 Downing Street sent i går kväll, då han tillsammans med finansministern Rishi Sunak applåderade för vårdpersonalen.

Även flera av medarbetarna på Downing Street kommer nu att behöva isolera sig, och det är inte omöjligt att även Rishi Sunak och hälsominister Matt Hancock kan komma att behöva isolera sig, rapporterar Tom Newton Dunn, politisk redaktör på The Sun, på Twitter.

”Jag skakar hand”

I början av mars fick Boris Johnson frågan från nyhetsbyrån Reuters om han verkligen skulle fortsätta att skaka hand med människor, med tanke på coronavirusets spridning. Han svarade då:

– Jag skakar hand. Jag var på ett sjukhus häromkvällen och jag tror att ett fåtal där faktiskt var coronapatienter, och jag skakade hand med alla, kan jag glatt meddela dig, och jag kommer att fortsätta att skaka hand.

Stefan Löfven: ”Tråkigt att höra”

Statsminister Stefan Löfven kommenterade beskedet om Boris Johnson under en pressträff under fredagseftermiddagen.

– För alla medmänniskor är det givetvis tråkigt att höra, säger Stefan Löfven som själv inte har blivit testad för coronaviruset.

– Nej. Jag har inte testat mig. Jag har inte haft några symtom, säger han.

PODD Coronaviruset: Så hanterar människor samhällskriser

Hur hanterar vi människor egentligen samhällskrisen - och hur mår vi egentligen av att hela samhället verkar gå in i något slags stabsläge? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE