Man misstänks ha fört bort 15-årig flicka

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Polisen har hittat en försvunnen 15-årig flicka. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen har hittat en försvunnen 15-årig flicka. Arkivbild.

Den 15-åriga flicka som anmäldes försvunnen i Ludvika i söndags har hittats i en bostad i Gävle. En man är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande och våldtäkt.

– Strax efter midnatt anträffas den försvunna flickan i samband med en polisinsats, och samtidigt grips en man misstänkt för människorov, sade Tony Quiroga, vakthavande befäl vid polisen, till TT under natten mot onsdag.

Under dagen meddelade Åklagarmyndigheten att mannen anhållits på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande och våldtäkt.

En anhörig till flickan tog med glädje emot beskedet om att hon hittats.

– Det känns jättejätteskönt, hon hittades mycket tack vare detektivarbete från oss här hemma och på nätet. Det första jag kommer göra är att krama om henne och säga att jag är så glad att vi hittade henne, säger den anhöriga till Aftonbladet.

Senast den 7 september måste den misstänkte gärningsmannen, som är i 20-årsåldern, begäras häktad eller släppas på fri fot.

"Förundersökningen fortsätter med förhör och informationsinhämtning. Det finns inga uppgifter om att målsäganden har skadats fysiskt", säger kammaråklagare Birgitta Fernlund, som leder förundersökningen, enligt ett pressmeddelande.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN