Hotellrum billigare än lägenhet i Stockholm

Nu är det billigare att bo på hotell än att hyra i andra hand i Stockholm.
Nu är det billigare att bo på hotell än att hyra i andra hand i Stockholm.

Andrahandspriserna på lägenheter i Stockholm ökar i takt med bostadsbristen. Nu kan du till och med bo på hotell billigare än genomsnittspriset för en etta i innerstaden – med frukost inräknat, skriver Femina.

Att hitta en bostad i Stockholm kan bli en dyr historia. Andrahandspriserna för lägenheter skjuter i höjden och har enligt statistik från Blocket ökat med 9 procent under förra året. Månadshyran för en andrahandsetta i innerstaden ligger inte sällan på mellan 10 000–15 000 kronor, skriver Femina.

Billigare än lägenhet

Nu har det gått så långt att det kan vara billigare att långtidshyra ett hotellrum än att skaffa sig ett andrahandskontrakt. På ett hotell i Bromma i västra Stockholm kan man till exempel långtidshyra ett rum mellan en till fyra månader åt gången. Målgruppen är främst personer som jobbar tillfälligt, studerar eller är mellan två boenden.

Ett enkelrum på hotellet, med cirka 20 minuters pendlingstid till T-centralen, kostar 8 495 kronor i månaden. Då ingår tv, wi-fi – och frukost. Det är ett lägre månadspris än genomsnittshyran för ett andrahandskontrakt på en etta i Stockholms innerstad, skriver Femina. Och du behöver inte diska själv.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN