Vännernas skämt: Fyllde Erics lägenhet med plastmuggar

1 av 2
NYHETER

När Eric, 22, kom hem efter resan fick han en chock. Någon hade ställt ut 1500 halvfulla plastmuggar i hans lägenhet.

– Det här var en helt ny nivå, säger Eric.

Eric Lagerlöf, 22, kom under söndagen hem till lägenheten i Lund efter att ha spenderat helgen hos sin bror i Göteborg. När han låste upp dörren fick han en chock.

– Jag kom in genom ytterdörren och såg ett hav av plastmuggar. Jag kunde inte fatta vad som har hänt, säger Eric.

Såg sin chans

Han lyckades bana en väg in till köket genom att försiktigt flytta på muggar med fötterna. Precis när han börjat tro att det var över lade han märke till fem ytterligare plastmuggar som stod uppradade i vardagsrummet. Eric började ana oråd och följde raden av muggar in till sovrummet. Där möttes han av ännu ett hav av plastmuggar.

– Jag tror att det var totalt 1500 plastmuggar. De var till hälften fyllda med vatten allihopa. Helt galet, säger Eric som även dokumenterat händelsen i ett uppmärksammat Facebookinlägg.

Han förstod genast vem det var som låg bakom skämtet. Kompisen Gabriel hade fått ansvar för extranyckeln till lägenheten två veckor tidigare.

– Jag har varit hemma sedan dess, det här var första gången jag lämnade lägenheten under en längre tid. Så jag tror att han såg sin chans, berättar Eric.

Det första han gjorde efter att chocken lagt sig var att ringa Gabriel. Det visade sig att han tagit hjälp av fyra andra kompisar för att genomföra projektet och att det hade tagit dem fyra timmar.

– De var helt fulla i skratt när jag ringde och inte förstod vad som hade hänt. Jag tvingade honom att komma hit och hjälpa mig att städa. Det tog väl en timme ungefär, säger Eric.

Planerar sin hämnd

Kompisarna har en historia av att då och då utsätta varandra för mer eller mindre extrema skämt. En gång fyllde de till exempel ett helt rum med ballonger från golv till tak. Eric menar dock att havet av plastmuggar tar priset hittills.

– Vi har gjort smågrejer mot varandra men det här var på en helt ny nivå, säger han.

Nu får Gabriel inte längre ha hand om extranyckeln och Eric planerar att hämnas.

– Jag är i planeringsfasen. Jag ska ta hjälp av några kompisar och försöka få tag på Gabriels reservnyckel. Vi ska hitta på en riktig plan, säger Eric Lagerlöf.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lund

Prank