Katter

Katten Tusse sköts med luftgevär – tvingades avlivas

Av: 

Dennis Jörnmark Callstam

NYHETER

Katten Tusse blev bara ett och ett halvt år. Djurplågare sköt honom tio gånger i huvudet, rapporterar Sundsvalls Tidning.

– Det har varit väldigt turbulent för hela familjen, säger matte Jennie Norlén till Aftonbladet.

Utekatten Tusse har bott hos familjen Norlén i Matfors utanför Sundsvall i ett och ett halvt år. Han brukar sticka ut på egen hand då och då, eftersom familjen har en stor trädgård.

Tusse brukar alltid komma hem efter ett dygn i varje fall. Så när han varit borta längre än så bestämde sig familjen för att efterlysa honom via ett djurhems Facebooksida, men fick inget napp. Men när han varit borta i över en vecka kom han hem på onsdagsmorgonen.

– Då syntes det att han var väldigt påverkad. Han gick alldeles snett med huvudet, och snurrade och stapplade lite grann, säger matte Jennie Norlén.

Gick inte att rädda

Familjen tog in Tusse till Södra bergets djursjukhus. Där konstaterades efter rakning och röntgen att katten träffats av tio skott invid hjärnan och vid halsen, från antingen ett luftgevär eller en luftpistol.

Inget kunde rädda Tusse, som fick avlivas med Jennie och hennes två söner Liam och Kevin vid sin sida.

– Vi har varit väldigt chockade, det här har varit väldigt turbulent för hela familjen, säger Jennie.

De har inte hört om några liknande händelser i närområdet. Jennie spekulerar i hur det hemska attacken egentligen gått till, och undrar om någon hållit fast Tusse och skjutit.

– En katt som får ett skott på sig springer ju fort som attan. Men alla skotten är centrerade i huvud och hals.

”Han är jättesaknad”

Tusse var enligt Jennie en väldigt varm och gosig katt som alltid sökte sällskap. Han var väldigt omtyckt i familjen, som självklart saknar sin fyrfotade kompis.

– Det är inte samma skratt här hemma idag, det är mer dämpat. Han är jättesaknad, det ska gudarna veta.

Familjen är medvetna om att det finns risker med att ha utekatt. Om Tusse till exempel blivit påkörd hade det känts mer begripligt. Men att han skjutits ihjäl är tufft att hantera.

– Visst, katter försvinner och olyckor händer. Men det här hade vi inte tänkt direkt. Vi får hoppas att den som gjort det läser och förstår vad den personen har gjort.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Katter

Sundsvall

Familj