Studie: Mäns sexliv kan försämras – av hårda träningspass

Foto: TT
Hårt tränande mäns sexliv kan försämras.
NYHETER

Är du en hårt tränande man? Det kan påverka ditt sexliv, enligt en ny studie.

– Ansträngande träning visade sig vara förknippat med mindre sexualdrift, säger professorn bakom studien till New York Times.

Män som tränar hårt kan få en svagare sexualdrift än män som tränar mjukare. Det visar en av de första studierna som tittat på relationen mellan mäns träning och deras sexliv.

Studien publicerades i månadens upplaga av Medicine & Science in Sports & Exercise, och har utförts av forskare vid University of North Carolina. De har pratat med tränande män om deras sexliv, utifrån ett formulär med frågor kring hur ofta männen har sex, tänker på sex och liknande frågor.

Dessutom ställdes frågor om männens generella fysiska och psykiska hälsohistorik. Närmare 1 100 fysiskt aktiva män deltog i studien – de flesta var erfarna atleter, som tränat och tävlat i flera år inom sina idrottsliga fält.

Mönster framträdde

Männens träningsvanor jämfördes med deras intresse och engagemang i sex. Och tydliga mönster trädde fram, rapporterar New York Times. Män som tränade hårt berättade betydligt oftare om en mindre sexualdrift än män som tränade lugnt eller medellugnt, mätt till intensitet och längd på träningspass.

– Ansträngande träning visade sig vara förknippat med mindre sexualdrift, säger professor Anthony Hackney, som lett studien, till NY Times.

Det återstår fortfarande flera år av forskning innan ett vetenskapligt belagt samband kan gå att fastslå.

ARTIKELN HANDLAR OM