Här är presidentens oväntade pizzautspel

NYHETER

Islands president har gått till attack – mot pizzatopping. Under ett skolbesök förra veckan sade Gudni Johannesson att han ”skulle förbjuda ananas på pizza om han kunde”, rapporterar Visir.

Foto: Wikimedia Commons / TT
Islands president har gått till attack – mot ananas på pizza.

Islands president Gudni Johannesson är oerhört uppskattad – hans förtroendesiffror låg i december på 97%, vilket är det högsta förtroendet en isländsk president någonsin haft.

Men nu riskerar kanske hans popularitet att dala. Under ett skolbesök förra veckan valde han nämligen att uttrycka en något kontroversiell åsikt. När en elev frågade vad han tyckte om ananas på pizza var Johannesson kvick i repliken – om än med en glimt i ögat.

”Jag är fundamentalt mot idén att lägga ananas på en pizza”, ska Johannesson ha svarat, enligt Visir.

Pratade även fotboll

Presidenten ska vidare ha berättat att han skulle ha förbjudit ananas på pizza om han hade makten att införa lagar på egen hand. Hur det här utspelet kommer att påverka hans opinionssiffror återstår att se.

Utöver pizzautspelet avslöjade presidenten också att hans favoritlag i engelska Premier League är Manchester United. Kanske kan även det påverka hans framtid som president – 2015 visade det sig att Liverpool var det mest populära engelska laget på ön, enligt Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pizza

Island