Sverige tystnar för att hedra offren

NYHETER

I dag, måndag, klockan 12.00 har det utlysts en nationell tyst minut för att hedra offren för fredagens terrorattack på Drottninggatan i Stockholm.

På flera platser runtom i landet samlas människor för att sörja tillsammans.

Foto: Pontus Orre
Duvor flög över söndagens stora manifestation mot terrorn i centrala Stockholm.

DE DOG I ATTACKEN:

1 av 2 | Foto: BRITTISKA UD
Chris Bevington.

Fyra personer dog efter att en lastbil kört på människor på Drottninggatan i centrala Stockholm i fredags. På måndagen hedras offren med en nationell tyst minut.

Samtliga fyra har identifierats, men polisen har inte gått ut med svenskarna identiteter av hänsyn till deras anhöriga. De döda är:

  • En svensk elvaårig flicka.

  • En kvinna från Uddevallatrakten.

  • Maïlys Dereymaeker, 31, från Belgien blev terroristens första offer. Hon hade stämt träff med vänner i korsningen Drottninggatan/Olof Palmes gata dit hon kom före sina vänner. Det blev hennes död. I stället för att träffa vännerna blev Maïlys Dereymaeker fredagsattackens första offer då hon mejades ned av lastbilen som misstänks ha körts av Rakhmat Akilov.

  • Chris Bevington, 41, en brittisk medborgare som arbetade på Spotify i Stockholm. ”Vi är alla förkrossade över vår begåvade, passionerade och omtänksamma son Chris som plötsligt och tragiskt dött. En underbar make, son, pappa, bror och nära vän för så många”, säger hans pappa John Bevington i ett uttalande.

Ytterligare 14 personer blev påkörda på Drottninggatan och fördes till sjukhus efter attacken. Nio av dem vårdas ännu på sjukhus, varav två på intensivvårdsavdelning.

ARTIKELN HANDLAR OM