Det måste du veta när du ska tillbaka till jobbet

DAILY Experten om vaccinkrav

Publicerad 2021-09-08

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Pandemin svepte på allvar över världen i mars 2020 och många av oss fick plocka ihop sina grejer på jobbet och åka hem. Hemmakontorslivet blev allvar för miljontals människor världen över. Det har blivit en lång väntan på att få gå tillbaka till jobbet.

Men nu, när vaccineringen är i full gång och nära sex miljoner svenskar snart är fullt vaccinerade, så börjar hoppet tändas hos många att få återgå till jobbet.

Även många arbetsgivare börjar nu förbereda sig för att ta tillbaka sin personal till den fysiska arbetsplatsen. Så vad gäller egentligen? Kan min arbetsgivare kräva att jag är vaccinerad och får de ens kontrollera om jag är det? Vilka risker och möjligheter finns det med att komma tillbaka till jobbet? Vi försöker reda ut lite av det här i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Christian Sundin, arbetsmiljöexpert på fackförbundet Forena.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


LÄS VIDARE