Donald Trumps son på vildsvinsjakt i Sverige

Donald Trump Jr har skjutit svin – i Sverige.

På ett foto som lagts upp på sociala medier poserar han stolt vid ett av sina villebråd.

Känns det grisigt?

Bildkommentaren ger historien en extra knorr.

Han är inte bara äldste son till en av de mest kontroversiella presidenterna i USA:s historia. Donald Trump Jr är också en mycket entusiastisk jägare. Om beskrivningarna på sociala medier är korrekta så innehar 43-åringen dessutom ett stabilt avtryckarfinger och en skarp blick.

För några dagar sedan la det amerikanska mediebolaget Field Ethos upp en bild på Don Jr. Den är tagen under en jaktresa i Sverige.

”Don gjorde herrens arbete med herrens kaliber. Han dödade sin andel av onda vildsvin och han lyckades även fälla fyra springande dovhjortar och en kronhjort”, står det intill fotot.

”De här förvaltningsjakterna blir blodiga men de innebär en del fördelar för lokalbefolkningen”.

I kommentarsfältet skjuter Donald Trump Jr in en ytterligare detalj:

”Fyra dovhjortar med fyra skott, för tydlighetens skull.”

Efter Aftonbladets publicering tvättade Field Ethos texten något. Epitetet ”onda” togs bort, och beskrivningen av jakten som ”blodig” försvann.

Åt pannbiff och gulasch

På en annan bild på Instagram syns kändissonen vid ett middagsbord, flankerad av ett stort antal karlakarlar med rejäla skägg och breda axlar.

Enligt Aftonbladets uppgifter ägde jakten rum i skogarna i norra Skåne. Uppdraget att agera fältkock åt sällskapet gick till krögaren Carl Philip Dreyer.

– Jag blev tillfrågad utan att veta vem jag skulle laga mat till. Vi hade två fina dagar i naturen och alla var väldigt trevliga, säger han.

– Första dagen fick de gulasch på kronhjort och den andra dagen serverade jag pannbiff på dovhjort och vildsvin med stekt lök och rårörda lingon.

Vad tyckte de om maten?

– De verkade väldigt nöjda. De hade inte ätit den typen av rätter innan och jag tror att de uppskattade att få god mat ute i skogen.

När insåg du att Don Jr var en av deltagarna?

– Jag började ana det ett tag innan. Det är klart att det är kul att laga mat till en så pass känd person, men för mig är det faktiskt så att alla titlar försvinner när man är ute i skogen. Då handlar det bara om jakt och mat.

Carl Philip Dreyer är krögare på Bosjökloster och Blommeröd i Skåne.
Carl Philip Dreyer är krögare på Bosjökloster och Blommeröd i Skåne.
Här tillsammans med sin pappa vid en boxinggala i september 2021.
Här tillsammans med sin pappa vid en boxinggala i september 2021.

Förbundet: Herrens kaliber finns inte

Peter Eriksson är ordförande för Svenska Jägareförbundet. Han skrockar när Aftonbladet återger innehållet i det testosteronstinna inlägget.

– Spontant skulle jag säga att Sverige inte är en särskilt vanlig destination för vildsvinsjakt. Det finns andra länder som man oftare åker till.

– Det finns en del troféjägare som vill skjuta vildsvin i olika länder. Men jag skulle säga att det mest sannolika är att han blivit hitbjuden av någon han känner.

I posten påstås att Don Jr ”gjort herrens arbete med herrens kaliber”. Vad tror du att de menar med det?

– Jag vet inte. Jag skulle tro att det är någon sorts marknadsföring för vapentillverkaren.

Vilken tycker du är ”herrens kaliber”?

– Det finns ingen. Alla kalibrar fungerar bra för det som de är avsedda för.

De beskriver också vildsvin som ”onda”. Är de det?

– Nej, det finns inget ont i vildsvin. Inget vilt är ont, inte ens rovdjuren.

Skulle du se fler jägare från andra länderna i de svenska skogarna?

– För mig är det viktigaste att de som bor i Sverige får möjlighet att jaga. Man kan ju inte förbjuda jaktturism, men om det kommer utländska gäster hit så anser jag att de bör anpassa sig till de svenska jakttraditionerna.

 

Vet du mer om Donald Trump Jr:s Sverigebesök? Hör av dig!

Publisert:

LÄS VIDARE