Coronapandemin

Larmet från USA: Fullt på bårhusen

Av: 

Nora Fernstedt

NYHETER

Coronaviruset fortsätter att skörda liv i USA.

Delstaten Idaho larmar om överfulla sjukhus och bårhus.

– Det har blivit en riktig röra, säger obducenten Dotti Owens.

Den amerikanska delstaten Idaho larmar om att det är fullt på vissa bårhus, eftersom så många dör av covid-19. Det rapporterar CNN.

– Vi jobbar dygnet runt. Vi är utmattade och frustrerade... bårhusen har ingen plats, sjukhusen har ingen plats. Det har blivit en riktig röra, säger Dotti Owens, obducent i Ada County, till CNN.

Det är dessutom ett problem att många av de dödas anhöriga också är sjuka i covid-19, berättar Steve Salove som driver en begravningsbyrå i Ada County. Kropparna måste förvaras tills dess att de anhöriga är friska, och begravningen kan hållas.

Bårhuspersonal i Chicago.

Sjukhusen kämpar med platser

Den senaste veckan har det dött i snitt 20 personer om dagen i covid-19 i Idaho. Delstaten har en befolkning på drygt 1,8 miljoner invånare.

Idaho har också bland den lägsta vaccinationstäckningen i USA: 41,3 procent är fullvaccinerade. Bara två delstater, Virginia och Wyoming, har färre vaccinerade än så.

Sjukhusen kämpar hårt för att hitta plats åt sina patienter. På lördagen var 90 procent av intensivvårdsplatserna belagda.

Samtidigt fortsätter USA att vaccinera sina medborgare. Under söndagen var 55,3 procent av landets vuxna befolkning vuxna fullvaccinerade.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Coronaviruset

Idaho

USA