Svensk medborgare efterlyst för mord i Norge

avTT

Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix/TT
Oslopolisen höll pressträff på söndagen. En svensk medborgare misstänks ha mördat en man i Norge.

En 20-årig man från Uppsala är internationellt efterlyst av norsk polis.

Han misstänks för mord på en 24-årig man och knivrån i Oslo.

– Jag kan bekräfta att en svensk medborgare är efterlyst via Interpol i samband med mordet i Majorstuen. Polisen jobbar med ärendet, men vi kan inte ge några ytterligare detaljer av rädsla för att avslöja våra operativa metoder, säger Kristian Ljungberg vid polisens nationella mediecenter till den norska tidningen VG.

Vid en pressträff säger Oslopolisen att mannen är från Uppsala, och att de har grund att tro att han lämnat Norge efter dåden. Polisen tar även höjd för att mannen även kan ha lämnat Sverige, och har därför upprättat en internationell efterlysning.

Därtill uppger Oslopolisen att mannen har någon typ av koppling till Norge, och att man misstänker ett motiv, men att man inte kan gå ut med detaljer i nuläget.

20-åringen efterlyses för knivmordet på en 24-årig man som hittades död i en bostad i området Majorstuen i Oslo i måndags. Samma morgon inträffade även ett knivrån i ett garage inte långt därifrån, som 20-åringen också misstänks för.

– Jag kan bekräfta att vi känner till mordet i Norge och att den efterlyste har en koppling hit, säger vakthavande polisbefäl i den aktuella regionen till Aftonbladet.

20-åringen är sedan tidigare dömd för bland annat stöld och rån i Sverige.