Hökmark ställer inte upp i EU-parlamentsval

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Moderaten Gunnar Hökmark lämnar Europaparlamentet. Arkivbild.
Foto: Fredrik Persson/TT
Moderaten Gunnar Hökmark lämnar Europaparlamentet. Arkivbild.

Moderaten Gunnar Hökmark kommer inte att kandidera till Europaparlamentet i nästa EU-val, skriver han på sin Facebooksida.

Hökmark, som varit ledamot sedan 2004, skriver att det är dags att börja nya kapitel, och att han "inte sätter punkt" – men än så länge finns inga konkreta framtidsplaner.

– Först och främst tänker jag köra ända in i planket den här mandatperioden. Sedan har jag inga bestämda planer. Jag har ju suttit tre mandatperioder i 15 år nu, men än är jag inte trött, säger han till TT.

TT: Kommer du ägna dig mer åt svensk inrikespolitik nu?

– Det vet jag inte. På ett sätt är jag ju en del av svensk inrikespolitik genom att representera Moderaterna i Europaparlamentet, säger Hökmark.

Beskedet kommer bara dagar efter att en annan tung svensk ledamot – Marita Ulvskog (S), som suttit i parlamentet sedan 2009 – meddelat att hon inte har för avsikt att kandidera i vårens val.

"För min del är jag mest nöjd med att ha bidragit till att skapa ordning och reda på arbetsmarknaden i Europa. Men nu längtar jag hem", sade Ulvskog enligt ett pressmeddelande.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN