Valpen Leo kvävdes till döds i hemmet – nu vill ägaren varna andra

avMalin Wigen

NYHETER

En vanlig vara i hushållet blev en dödsfälla när hundvalpen Leo fick tag på den. Nu varnar Barry James andra hundägare efter den tragiska olyckan.

– Det är förkrossande och är inget som jag någonsin trodde att jag behövde oroa mig över, säger han till Liverpool Echo.

Boxervalpen Leo gick en tragisk död till mötes i tisdags när hans ägare Barry James befann sig på jobbet. Barrys föräldrar hade kommit över till hemmet i Storbritannien för att vakta Leo.

– När de tittade bort hade han lyckats att öppna upp ett av köksskåpen och dragit fram en öppnad chipspåse, säger Barry till Liverpool Echo.

Den sex månader gamla valpen hade lyckats få ut den halvt uppätna chipspåsen på bakgården och stoppat huvudet i den – och fastnat.

– Han hade kämpat med att få bort påsen. När han andades så stramades foliepappret åt runt hans huvud och kvävde honom. När mina föräldrar hittade honom var det för sent. Det är förkrossande och är inget som jag någonsin trodde att jag behövde oroa mig över. Det är otänkbart att något så vanligt kan förvandlas till en dödsfälla.

1 av 7 | Foto: Facebook
Hundvalpen Leo gick en tragisk död till mötes.

”Vill inte att någon ska gå igenom det jag gör”

Sedan valpens död har Barry kämpat med smärtan över att förlora honom. Enligt honom är det som att förlora en familjemedlem – Leo hade hunnit blivit hans bästa vän under tiden Barry haft honom i sin ägo.

– Han följde efter mig över allt och jag älskade verkligen honom mer än allt. Jag skulle inte vilja att någon annan som vet hur det är att älska en hund ska gå igenom det här.

Barry skriver om händelsen i ett Facebookinlägg.

Jag ligger här i sängen med ett krossat hjärta efter att jag kommit hem och fått veta att min valp Leo har dött i en tragisk olycka. Jag vill inte att någon annan ska gå igenom den smärta jag känner. Han gjorde mitt liv komplett och jag älskade honom så mycket de fyra månader vi fick tillsammans”, skriver han i sitt inlägg.

Barry vill varna andra hund- och kattägare så att inte något liknande händer i deras hem – detta för att han även läst om flera liknade fall.

Snälla, om du har någon chipspåse eller annan förpackning, snälla dela dem på hälften eller lås in dem utom räckhåll. Förvara chipsen i en skål när du äter dem, även om du bara lämnar rummet någon minut”‚ avslutar han inlägget.