Sinan, 25, sköts kallblodigt ihjäl på öppen gata

Blev skjuten på väg till Farsta centrum

avAugust Håkansson

NYHETER

Det skulle bli en lugn kväll hos en kompis. Men Sinan, 25, sköts i stället kallblodigt ihjäl på öppen gata.

Några minuter senare exploderade en bil i ett bostadsområde. Polisen tror att den har med mordet att göra.

Strax efter 21.30 fredagen den 21 september gick 25-årige Sinan till Farsta centrum i södra Stockholm för att köpa lite dricka. Det skulle bli hans sista stund i livet.

På väg därifrån blev han plötsligt skjuten med flera skott på nära håll på en parkeringsplats på Larsbodavägen. Boenden i området slog larm och Sinan kördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Sannolikt har gärningsmannen vetat att han skulle passera där och väntat på honom. Det är uppenbart att det här var planerat, säger Mats Johansson vid polisen i region Stockholm Syd.

Brinnande bil intressant

Bara några minuter efter mordet upptäckte boenden på Skrattmåsvägen i stadsdelen Fagersjö en brinnande bil. I en film som en av dem har tagit syns hur bilen exploderar.

Polisens teori är att bilen är kopplad till mordet.

Vittnen har också sett flera personer springa mot Havsörnsvägen och polisen vill nu komma i kontakt med fler som kan ha sett något i området.

1 av 8

Inblandad i konflikt

Efterlyst har pratat med flera personer som stod Sinan nära, men som inte vill uppge sina namn. De beskriver honom som ödmjuk, snäll och omtänksam.

Polisen har uppgifter om att Sinan ska ha blivit hotad.

– Vi har hållit över 200 förhör så här långt och vi kan konstatera att Sinan var inblandad i någon form av konflikt veckan innan mordet, kanske till och med längre tillbaka än så, säger Mats Johansson.

Söker vittnen på buss

Nu vill polisen prata med de som har uppgifter om mordet. De är särskilt intresserade av att komma i kontakt med personer som satt på buss 185V som gick från Farsta centrum 21.46 den 21 september.

Vid mordplatsen har många tänt ljus och lämnat blommor och foton.

– Det märks att många brydde sig om Sinan. Vi hoppas verkligen att alla som känner honom kan hjälpa oss att lösa mordet och berätta vad man vet och vad man har sett, säger Mats Johansson.

Har du uppgifter om mordet på Sinan? Ring Efterlyst på 08 702 00 90, eller mejla efterlyst@tv3.se.

Fotnot: Familjen har godkänt att namn och bild på Sinan publiceras. De vill inte publicera hans efternamn.

ARTIKELN HANDLAR OM