Bilen fick Nils, 28 karriär att ta fart

Av: Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sökte över 200 jobb - fick napp efter annonskupp

1 av 2
Nils bilannons var hans sista väg ut för att få ekonomin att gå ihop. Men i stället för bud rasslade 150 jobberbjudanden in.

Behöver du ett jobb - kräng bilen på nätet.

Det funkade i alla fall för Nils Jangen, 28, tack vare hans säljande annons.

– Jag har fått fler jobb­erbjudanden än bud på ­bilen.

Tipsa | Aftonbladet

Nils Jangen hade pluggat färdigt och följde med flickvännen till Sundsvall där hon skulle börja sin utbildning i höstas. Sedan dess har han sökt över 200 jobb på flera håll i landet, men bara fått ­komma på en enda intervju. Därför kände han sig tvungen att sälja sin 19 år gamla ­Subaru Justy J10 för att få ekonomin att gå ihop.

– Drastiska åtgärder är enda lösningen för att få ett jobb i Sundsvall, och säkert på andra håll också.

På någon timme knåpade han ihop en annons och la ut bilen till försäljning på Blocket i början av veckan.

– Jag tänkte maximera chanserna att få den såld genom att skriva lite mer än miltal och skick, säger han.

Spred sig snabbt

Så här skrev han bland annat:

”Säkerhet. Bilen har ­bälten på alla platser och så byggdes den med 1984 års patenterade I.D.N.R.I.S, v­ilket står för Instant Death No Retardation Impact S­ystem. Med andra ord ­löper man ingen risk att hamna i händerna på långvården då man omedelbart omkommer vid kollision i hastigheter över 12Km/h!”

Och det tog skruv.

Annonsen spred sig snabbt på nätet och bland humorn hade Nils Jangen sprängt in en liten jobbansökan som inte gick obemärkt förbi.

Han överöstes av erbjudanden om arbete.

– Inte i min vildaste fantasi hade jag kunnat föreställa mig det här. Jag körde upp från Norrtälje, där jag kommer ifrån, till Sundsvall och kollade mejlen när jag kom fram, säger han.

– Då rasslade det in 150 mejl.

Har fått vikariat

Han har fått mängder av erbjudanden om att komma på intervju från diverse branscher, bland annat inom pr- och reklam, och han tänker gå på så många han kan.

– Nu ska jag nog landa ett kneg efter det här.

Men dessutom har han r­edan fått ett vikariat på en biltidning.

– Jag har ingen erfarenhet från skribentuppdrag, så jag är verkligen inslängd i det men det är kul och de var nöjda med första artikeln. Så jag hoppas det bär hela vägen, säger Nils Jangen.

Bilen är dock fortfarande osåld.

– Många tror nog inte att det är på riktigt. Jag har f­underat på att sänka priset men det känns riskabelt att ändra i annonsen nu, säger han.

Utdrag ur annonsen

”Den japanska bergsgeten även kallad Subaru Justy/j10/Trendy. Bilen är så sjukt bra att den bokstavligen fick flera namn beroende på var i världen man hade den goda lyckan att få införskaffa denna brutala stålvargsliknande fabel.”

”En (1) liters tre-cylindrig motor (10ef) på 1 000cc med 54 frustande välhängda ­hingstar. ”

”Och så, pièce de résistance, DEN ÄR 4-HJULSDRIVEN! 4X4, 4wd på en bil som väger mindre än 2 Pavarotti.

4-hjulsdriften kopplas in med hjälp av en magisk knapp på växelspaken, vips så lyser fyra hjul upp på instrument­panelen och så har man en ­pansarvagn!”

”Eftersom Sarumans drönare bara hade ett svärd till hands under tillverkningen så valde de en aning tunnare plåt runt hjulhusen och det finns därmed rost att hitta om man letar. Annars har den blivit l­agad av Buffel&Båg AB med hjälp av den ryska Pepsodent-metoden, även kallad plastic padding. Detta finns att skåda lite på bagageluckan och lite vid hjulhus. Annars är den glimmande!”

”10 000 eller högst­bjudande!

Byten? Jag tar emot­­ j­obb­erbjudanden då jag är ­arbetssökande i en stad där framtidsutsikterna är i likhet med Nordkoreas.

Jag har högskoleutbildning och ordnat boende i Sthlm mm. CV skickas på begäran!”

Publicerad: