Sverigedemokraterna

Bylund: "Förlåt, alla bonnläppar"

Av: 

Björn Barr

NYHETER

I tisdags gästade Sverigedemokraternas stabschef Linus Bylund Aktuellt.

Då konstaterade han att idioter, bonnläppar och rasister kanske tror att SD är ett parti för dem.

Nu backar Linus Bylund och ber om ursäkt till alla på landsbygden.

I tisdags avslöjande Expressen att flera förtroendevalda sverigedemokratiska politiker skrivit rasistiska och kränkande kommentarer på sajter som Avpixlat och Exponerat. Samma dag lämnade SD-topparna Marie Stensby från Jämtland och Mikael Rahm från Östhammar alla sina uppdrag i partiet. På kvällen var Sverigedemokraternas stabschef Linus Bylund med i SVT:s Aktuellt och kommenterade avslöjandet. Han säger då bland annat att media har stor skuld i att sådana avslöjanden är vanliga för Sverigedemokraterna.

”Brokig historia”

– Vi har dels en brokig historia som vi inte är så stolta över, i vissa skeden i alla fall. Men det är också så att ett budskap som prånglas ut om att de här dumma rasisterna, de här dumma bonnläpparna, de här idioterna är de som är SD. Då är det klart att är man idiot, bonnläpp och rasist, så kanske man tror att man hör hemma i vårt parti, säger han i sändningen.

Ber om ursäkt

Nu backar han från det uttalandet – åtminstone när det gäller folk på landsbygden. I en intervju med partitidningen SD-kuriren säger han att det var ett dåligt ordval.

– Jag vill också förtydliga att för mig betyder inte bonnläpp någon som kommer från landsbygden, utan jag ser det som synonymt med tölp. Det finns tölpar överallt, även på Östermalm, säger han till tidningen.

När Aftonbladet ringer upp för en kommentar vid 23.30-tiden fräser Linus Bylund till innan han lägger på luren:

– Nämen fan, ringer du om det mitt i natten. Det kan du ta som citat.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sverigedemokraterna

Rasism