Kuslig figur fångad på unik bild – efter 10 år

Av: Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LE MATIN

Den kusliga skepnaden tros ha vandrat runt i skogarna i 10 år.

Nu har "Le Loyon" för första gången fångats på en unik bild.

– Han tittade på mig, vände ryggen och försvann i tystnad, säger fotografen.

I den schweiziska byn Maules går figuren under namnet "Le Loyon". Enligt invånarna går han eller hon klädd i militäruniform, en tjock rock och med en gasmask över ansiktet.

Trots att personen är minst lika känd som Loch Ness-odjuret i byn har ingen någonsin fångat "Le Loyon" på bild - förrän nu.

I förra månaden lyckades en fotograf, som vill vara anonym, ta en unik bild i skogen.

– Jag närmade mig honom från ett tiotal meter bort. Han hade en militärrock, stövlar och en antik gasmask. Han uppmätte mer än 1,90 meter, säger fotografen enligt Daily Mail.

Tre teorier om vem det är

Den märkliga skepnaden har tidigare observerats plocka blommor i området. En invånare, Marianne Descloux, stötte på "Le Loyon" i våras.

– Det var en regnig söndag. Han hade en cape, en mörk mantel och en gasmask. Det var oförglömligt och otrevligt. Jag hoppas att jag aldrig springer på honom igen, säger hon till tidningen.

Under åren har det spekulerats vilt i vem "Le Loyon" är. Enligt teorierna kan det röra sig om en psykiskt sjuk kvinna, en jättestor man eller någon som lider av en svår hudsjukdom, skriver Daily Mail.

Vissa tror att det är en enstöring som dragit sig tillbaka för att undkomma jordens undergång.

Försöker avskräcka honom

Efter att den unika bilden publicerats i lokala medier är polisen nu intresserad av att komma i kontakt med "Le Loyon". Personen är inte misstänkt för något brott och har aldrig varit aggressiv - men många bybor drar sig för att gå in i skogen av rädsla att stöta på honom eller henne.

– Situationen är känslig eftersom vi i princip inte har något emot denna person. Men eftersom han väcker rädsla kommer vi att ha ett möte för att reda ut ett sätt att lokalisera honom, och avskräcka honom från att bete sig som han gör, säger Guy Savary, kommunal tjänsteman som ansvarar för skogen, enligt Daily Mail.

Publicerad: