Bad om ursäkt till rånoffer – efter 35 år

1 av 2
NYHETER

Michael Goodman, 53, kände igen sitt offers namn när det dök upp på Facebook.

Då bad han om ursäkt – för ett 35 år gammalt rån.

– Jag har aldrig glömt incidenten eller ditt namn, skrev amerikanen.

Han var bara tonåring när han i slutet av 1970-talet begick personrånet.

Men händelsen har förföljt Michael Goodman, i dag 53.

The New York Post skriver att Goodman rånade Claude Soffel, nu 52, vid Naturhistoriska museet i New York.

Med sig fick han sitt offers busskort.

”Jag är väldigt ledsen”

Flera decennier senare stötte Goodman på Soffels namn igen av en slump. Den senare hade skrivit ett inlägg i en Facebookgrupp där människor protesterade mot att en bagelbutik stängt och Goodman, som uppger att det var hans favorithak, tog chansen att be om förlåtelse.

"Du kanske inte kommer ihåg det här, men för längesedan gick jag upp för trapporna till Naturhistoriska museet en eftermiddag och försökte vara tuff", skrev Goodman i ett inlägg på Facebooksidan den 19 november och riktade sig direkt till Soffel.

Han fortsatte: "Jag har aldrig glömt incidenten eller ditt namn. Så läser jag här om att den bästa bagelbutiken i världen ska stängas och vems namn ser jag om inte ditt. Äntligen får jag säga: JAG ÄR VÄLDIGT LEDSEN att du behövde utsättas för den där skiten den där dagen för så längesedan".

Greps direkt

Och Claude Soffel svarade.

"Du är uppenbarligen en bättre man i dag. Minnet är märkligt, jag känner igen ditt namn nu också", skrev han innan han avslutade meddelandet med att säga att de nu tillsammans kan lägga händelsen bakom sig.

Michael Goodman, som i dag bor med sin 13-årige son på Hawaii, säger till NY Post att han rånade Soffel för att imponera på en klasskompis.

– Jag gick upp till honom och sa: "Var är ditt busskort". Polisen grep mig omedelbart, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag har berättat den här historien för folk sedan dess. Jag har mått så dåligt över det. En tyngd har lyfts från mina axlar.

Goodman, som uppger att det var första och enda gången han rånade någon, berättar för NY Post att dömdes till tre veckors samhällstjänst.