Åtal väntas för två mordmisstänkta

I dag åtalas två män för mordet på en 31-årig man från Landskrona som försvann i januari förra året. Två månader senare hittades 31-åringen död i ett skogsområde utanför Hörby. Mannens bil hittades utbränd någon mil från fyndplatsen.

De misstänkta männen, 26 och 28 år, har suttit häktade i ett år. Männen greps några dagar efter fyndet och anhölls då på sannolika skäl misstänkta för mord.

Den 31-årige mannen åkte i bil från sin bostad i Landskrona i januari 2013 och anmäldes försvunnen ett par dagar senare.

Misstänks ha strypt mannen

Männen åtalas för mord alternativt grov misshandel och vållande till annans död. Enligt åtalet misstänks de ha strypt den 31-årige mannen med en stålvajer eller på detta sätt misshandlat honom och genom oaktsamhet vållat mannens död.

En stor del av bevisningen består av sms-trafik mellan de två tilltalade. Bland annat ska meddelanden ha skickats där det framgår att de ska skaffa ett rep eller ett koppel.

Brott mot griftefriden

Männen åtalas även för brott mot griftefrid och skadegörelse sedan de misstänks ha flyttat kroppen från brottsplatsen till en fastighet i Hörby kommun och bränt upp offrets bil.

TT

Publisert: