Okänd klev in i parets hem – sa att han var från hemtjänst

NYHETER

När det ringde på dörren öppnade Emma Karlsson, som är rullstolsburen. Där stod en man som klev rakt in i lägenheten och påstod att han var från hemtjänst – något inte hon och sambon har, skriver Göteborgs-Posten.

– Vi är rädda att han kommer tillbaka, säger hon till Aftonbladet.

På fredagskvällen vid åttatiden ringde det på dörren hemma hos Emma Karlsson och Mikael Modig som båda är rullstolsburna.

Emma öppnade dörren och där utanför stod en man.

– Han klev bara rakt in.

Emma frågade mannen vad han ville och han, som sa att han ville prata med henne, svarade att de kunde ta det i hallen. Emma, som inte hade någon aning om vem mannen var fortsatte fråga vad han hade för ärende – utan att få något svar. Istället gick han runt i lägenheten och tittade sig omkring.

– Jag ropade på min sambo som låg och vilade, då gick han in till min sambo och började prata med honom.

Mannen frågade sedan paret om de behövde hjälp med något och sa att han kom från hemtjänsten. Men paret har ingen hemtjänst – och de fattade att det var något lurt.

– Jag bad honom att gå.

Mannen fortsatte trots det fråga om de behövde hjälp.

– Jag åkte mot honom. Efter mycket om och men så gick han, säger hon och fortsätter:

– Han kollade antagligen om det var något att ta.

Polisen: ”Öppna inte för främmande”

Efter att mannen gått ringde de polisen. Enligt polisens presstalesperson Ulla Brehm var de på plats hos paret och de upprättade en anmälan om hemfridsbrott, skriver GP. Parets granne ska ha lagt märke till den främmande mannen – och enligt grannen ska samma man besökt denne för cirka ett år sedan. Polisen har bara ett råd för att man ska undvika detta.

– Det är det gamla vanliga, att man inte ska öppna för främmande människor, säger presstalespersonen Ulla Brehm till GP.

Brehm berättar även att parets granne ska ha lagt märke till den främmande mannen genom titthålet från sin lägenhetsdörr. Enligt grannen ska samma man ha kommit på ett liknande hos denne för omkring ett år sedan.

Emma berättar att både hon och sambon lite skärrade av det oväntade besöket. De hoppas att polisen kommer att hitta honom.

– Det var jätteläskigt, vi hade jättesvårt att sova i natt. Vi är rädda att han kommer tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hemtjänst