Internet stängdes ner i Teheran

1 av 5 | Foto: STR / AFP
NYHETER

Demonstranter angrep ett stadshus i Irans huvudstad Teheran i samband med att protesterna mot Irans regim fortsatte för tredje dygnet i rad.

Regimen svarade med att tillfälligt stänga ner internet.

Regeringen hade varnat för att de skulle kapa internettillgången till mobiltelefoner om de "olagliga sammankomsterna" fortsatte. Strax före midnatt stängdes internet ner i huvudstaden, men började senare fungera igen.

Videomaterial som lagts ut på sociala medier sägs visa hur tusentals människor marscherar genom städerna Khorramabad, Zanjan och Ahvaz, samtidigt som det kommer rapporter om att flera personer skjutits till döds i staden Dorud.

Ryktesspridning, reserestriktioner och bristen på medial närvaro har gjort det mycket svårt att få uppgifterna bekräftade.

Välte polisbil

En av de få officiella rapporterna – från den iranska nyhetsbyrån Mehr – visar hur demonstranter attackerar ett stadshus i Tehran, välter en polisbil och tänder eld på en iransk flagga.

Protesterna började i landets näst största stad Mashhad på torsdagen som en protest mot ekonomiska svårigheter och höjda priser i landet, men har därefter övergått till att riktas mot den islamiska regimen i sig.

Trump tar demonstranternas parti

USA:s president Donald Trump skriver på Twitter att Irans folk vill ha en förändring, en "förtryckande regim kan inte hålla ut för evigt".

"Det kommer en dag då det iranska folket kommer att få välja. Världen tittar på!", skriver han.

Det är andra gången på lika många dagar som Trump tar demonstranternas parti.

Iranska utrikesdepartementets talesperson, Bahran Ghasemi, avfärdar hans kommentarer och säger att de är "opportunistiska".

ARTIKELN HANDLAR OM

Teheran

Internet