Svaret från kvinnan som gick in i Erikas gravidmage: ”Gå och dö”

NYHETER

En kvinna gick rakt in i Erika Troengs gravidmage på tunnelbanan och sa åt henne att ”gå och dö”.
Nu uppmanar Erika fler att visa hänsyn till varandra i kollektivtrafiken.
– Då skulle det bli en mycket trevligare upplevelse för alla, säger hon.

Erika Troeng, i 30, var på väg till jobbet med tunnelbanan i Stockholm på fredagsmorgonen när en kvinna dundrade rakt in i hennes gravidmage.

Sammanstötningen fick de båda att stanna upp och fråga varandra vad den andra höll på med.

”Gå och dö”

– Jag sa till henne att ”jag är gravid i åttonde månaden och du går rakt in i min mage, är du stolt över dig själv?” Men då fräser hon ”gå och dö”, tillbaka, säger Erika.

När Erika går vidare och sätter i sina hörlurar igen hör hon att kvinnan fortsätter att skrika något efter henne.

– På ett plan så tänker jag att det är sorgligt. Om en sån där sak skulle hända mig så skulle jag be om ursäkt, oavsett om jag ansåg att det var mitt eget fel eller den andra personens fel. Så jag tänker att det inte är en välmående människa som säger något sånt. Men på ett annat plan blir jag så klart också arg och lite rädd, säger hon.

Foto: Pressbild
Erika Troeng.

Ett gäng ”Hunger Games-personer”

I rusningstrafik kan det vara mycket trångt i Stockholms tunnelbana. Erika upplever att det finns det både finns de som tar hänsyn och erbjuder sin plats till henne som gravid, medan andra struntar fullständigt i det, och gärna smiter framför för att knipa en tom plats.

– Det känns som en blandning mellan ganska många vettiga personer och ett gäng ”Hunger Games-personer”, säger Erika.

Nu uppmanar hon alla att visa hänsyn till medtrafikanter som är gravida och äldre eller andra som har svårt att ta sig fram.

– Jag tycker att alla borde vara snällare och visa lite mer hänsyn till varandra. Då skulle kollektivtrafiksresandet skulle bli en trevligare upplevelse för alla, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM