Nyheter

Anklagas för mord på dottern

Av: 

Camilla Sundell

NYHETER

3-åriga Caylee har varit försvunnen sedan juni - nu åtalas hennes 22-åriga mamma Casey

Lilla Caylee Anthony, 3, har varit försvunnen i fyra månader. Nu misstänks hennes mamma Casey ha mördat sitt barn.
Lilla Caylee Anthony, 3, har varit försvunnen i fyra månader. Nu misstänks hennes mamma Casey ha mördat sitt barn.

Caylee Anthony, 3, har varit försvunnen i fyra månader.

Nu åtalas hennes mamma för mord – trots att Caylees kropp inte har hittats.

Casey Anthony på väg till sin advokat. Hon har tidigare varit aktiv i jakten på sin dotter. Nu misstänks hon för mord på Caylee.

Det var i juli i år som Caylees mormor enligt nyhetsbyrån AP larmade polisen eftersom hon inte hade sett sitt barnbarn på över en månad. Hon berättade även att det luktade död i dotterns bil.

– Jag tror uppriktigt att när vi väl har fått komma till tals kommer alla, och då menar jag alla, att säga att de förstår, sa försvarsadvokat Jose Baez till reportrarna utanför domstolen i Orlando, USA, innan förhandlingarna inleddes.

Bredvid honom stod 3-åringens anklagade mamma, 22-åriga Casey Anthony, och grät.

Vågade inte anmäla

Enligt Casey Anthony lämnade hon sin dotter med en barnvakt i juni. När hon återvände till lägenheten efter jobbet var båda försvunna. Eftersom hon var rädd ringde hon inte till polisen, utan tillbringade den närmaste månaden med att själv söka efter sin dotter.

Men utredarna anser att det finns flera frågetecken i mammans historia. Lägenheten som Casey Anthony hänvisar till har varit outhyrd i månader och enligt utredarna har hon aldrig jobbat på det nöjesfält som hon angivit som arbetsgivare.

Kan dömas till döden

Polischefen i Orange Couny, Kevin Beary, säger till AP att glädjen över att utredningen slutligen har lett till ett åtal färgas av det faktum att det pekar på ett hemskt öde för den 3-åriga flickan Caylee Anthony. Trots fyra månaders intensivt sökande har flickan inte hittats.

– Som en pappa passerar det inte en dag utan att jag hoppas att vår utredning inte summerade det fruktansvärt uppenbara, säger Kevin Beary till nyhetsbyrån AP.

– Tyvärr kan jag inte ändra de fakta som omger den här utredningen.

Om Casey Anthony döms för mord väntar dödsstraff eller livstids fängelse.

ANNONS

Nu har Ellos fyllt på med nyheter online - handla trendsäkert mode till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till Ellos

Publisert: