Chefredaktör hotad till livet

avTitti Jersler

Publicerad:
Uppdaterad:

För en vecka sedan publicerade Östgöta Correspondenten en kontroversiell reklamaffisch som Linköpings kommun censurerat.

Nu mordhotas Correns chefredaktör Ola Sigvardsson för beslutet.

– Jag blir mest förbaskad, säger han till den egna tidningen.

Affischen för en punkfestival, som föreställer en satansfigur som bajsar på Jesus huvud, har väckt stor debatt efter att Linköpings kommun bestämde sig för att plocka ner den.

Därför valde Östgöta Correspondenten att publicera bilden i förra lördagens tidning.

– En affisch som har del av yttrandefriheten, har satts upp och sedan rivits ned av kommunens representanter. Det är en självklar sak att ta upp, diskutera och berätta för våra läsare. Att göra det utan att visa bilden är nästan omöjligt, säger Ola Sigvardsson till Corren.

Dödshot

En livlig debatt på Correns hemsida uppstod, där ett inlägg fick stoppas efter att chefredaktörens hängts ut med namn och adress med ett påstående om att det fanns ett pris på hans huvud.

Senare på kvällen började telefonen gå varm hemma hos Sigvardsson. Efter flera aggressiva telefonsamtal lämnade en man ett dödshot på familjens telefonsvarare.

”Hoppas du får en kniv i dig den närmaste veckan, om inte en människa gör det så kommer Jesus att skära strupen av dig”, löd hotet, enligt Corren.

”Det är sorgligt”

Ola Sigvardsson har polisanmält hoten.

– Obehagskänslan är blandad med ilska över att vi efter så här lång tid av demokrati och yttrandefrihet inte kan ha diskussionen om vad som är rätt och fel utan att det ska leda till anonyma hot om att ta livet av varandra. Det är sorgligt, säger han till Corren.

Publicerad: