Nu vill även män ha ”brasiliansk vaxning”

Av: Maria Wernhult

Publicerad:
Uppdaterad:

Hudvårdsterapeuten: ”Det är absolut en ny trend”

Iliana Stefanova arbetar snabbt för att minimera smärtan. Hon drar loss vaxet med handen, en bättre metod än att använda remsor, anser hon.
Foto: daniel nilsson/bildbyrån
Iliana Stefanova arbetar snabbt för att minimera smärtan. Hon drar loss vaxet med handen, en bättre metod än att använda remsor, anser hon.

Tiden då bara kvinnor bet ihop i smärta med varmvax på de intimare delarna är förbi.

Nu väljer allt fler män att genomgå ”boyzilian wax”.

– Jag har varit i branschen i 27 år, men det är först de senaste två-tre åren som män börjat vaxa sig på allvar. Och brasiliansk vaxning bland killar är absolut en ny trend som kommer mer och mer, säger Iliana Stefanova.

Hennes salong Julis kosmetik i Malmö är en av få i Sverige som utför brasiliansk vaxning, det vill säga tar bort allt könshår, på män. Många hudvårdsterapeuter tycker att det är för intimt.

Anledningen till att allt fler män väljer att ta bort kroppsbehåring är enkel, menar Iliana Stefanova:

– De vill också vara fina, rena och fräscha! Många som kommer och vaxar sig har tidigare rakat bort håret, men varför ska man göra det när det finns en bättre metod?

Hon vaxar utan remsor och drar bort vaxet med handen i en svepande rörelse. Det går snabbare och gör därför mindre ont, fast det där med att killar skulle vara mer smärtkänsliga än tjejer tror inte Iliana Stefanova på.

– Nä, det har jag aldrig märkt. Fast det är klart, de som kommer hit vet ju vad som gäller, så de har kanske lite högre smärttröskel, säger hon.

Hennes manliga kunder är helt vanliga människor i åldrarna 30-50 år. Men de har en sak gemensamt.

– Det är folk som bryr sig om sitt utseende och som inte trivs med hår och stubb.

Publicerad: