Ledare frikända efter skräckläger

NYHETER

Två judoledare som åtalats för att ha misshandlat och hotat flera barn på ett sommarläger frikändes på fredagen av Södertörns tingsrätt.

Domstolen anser det inte bevisat att en av männen begått de brott som han åtalats för. När det gäller den andre ledaren har tingsrätten funnit att han gjort sig skyldig till ringa misshandel, men eftersom brottet begicks för mer än två år sedan är det preskriberat. Av det skälet frikänns han från misstankarna.

Judoklubb

Männen var sommaren 2005 ledare på ett läger för barn som judoklubben IK Södra hade i södra Stockholm. Lägret kallades för Dödskallelägret. Det spårade fullständigt ur. I samband med lägrets avslutning genomfördes en tävling med inslag av skräck. Barn besköts med paintballgevär och grävdes ned i marken.

Klagade över smärta.

När föräldrarna fick veta vad som hänt deras barn i skogen natten till 29 juli 2005 blev de rejält upprörda. Polisen inledde en utredning och klubbens styrelse avgick.

En av ledarna har erkänt att han i mörkret avlossat flera skott mot barnen med ett paintballgevär. Skotten träffade flera barn som klagade över smärta.

TT