Nyheter

Sverige är världens mest ansedda land – enligt ny undersökning

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

I en ny internationell undersökning toppar Sverige listan – och anses vara det land som har bäst rykte i världen.

Enligt en ny undersökning vid namn Country RepTrak från konsultbyrån Reputation Institute så listas Sverige som världens bäst ansedda land.

För att komma fram till detta har 58 000 personer i G8-länderna fått ranka länder efter rykte. Sammanlagt var det 55 länder som kämpade om förstaplatsen. Med sin topplacering har Sverige klättrat på listan i och med den tidigare tredjeplaceringen.

Man har rankat utifrån huvudområdena ekonomi, styrning och tilltalande miljö. Sverige uppfattas som etiskt och att vara ett land med god transparens, låg korruption och med den mest progressiva sociala och ekonomiska politiken.

Sverige står ut genom att det upplevs som ett generöst, jämlikt och miljömedvetet land med hög moral”, kommenterar Nicolas George Trad från Reputation Institute som utfört studien.

Sverige ligger på toppen tillsammans med bland annat andra skandinaviska och europeiska länder. Finland hamnade på en andraplats , Schweiz på tredjeplats följt av Norge. Även Nya Zeeland, Australien och Kanada hamnade bland topp tio.

På bottenplaceringen hamnade länder som Irak, Iran, Nigeria, Ryssland och Saudiarabien.

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert: