Sålde unga flickor till bdsm-träffar

NYHETER

Nu döms 48-åring till två års fängelse

1 av 2 | Foto: Södertörns tingsrätt i Stockholm.

Den 48-årige mannen kallades ”Master” och sålde minderåriga funktionshindrade flickor till äldre män – som i utbyte filmade sexträffarna.

De präglades av dominanssex med rollspel.

Nu döms en 48-årig man till två års fängelse för grovt koppleri.

– Jag funderade på att ta mitt liv, har en av flickorna sagt.

Flickorn, som vid tidpunkten var 16-17 år respektive 17-18 år gamla, har sedan länge en diagnos av lindrig utvecklingsstörning. Därmed har de varit lättare att påverka, enligt tingsrätten. Sexhandeln pågick i Stockholmsområdet mellan oktober 2014 och augusti 2015.

En 48-årig man erbjöd flickorna till andra män via en sexchatt i utbyte mot att sexköparna tog bilder och filmade åt honom. Han bestämde priset och var väldigt drivande.

Han lockade männen med att flickorna gärna ville ha sex med dem och skickade bilder, på en av dem var de bundna.

Flickorna fick omkring 500 kronor per sexträff, pengar som gick till kläder och smink.

Avancerade sexlekar

48-åringen har i kontakt med andra män kallat målsägandena för ”flickebarn och små slynor” och påpekat att de fortfarande gick i skolan.

Ibland deltog 48-åringen i de avancerade sexlekarna, dominanssex med rollspel, eller närvarade via video.

Genom att sända kopior på bland annat sms med vad sexköparna ville göra med dem, anser tingsrätten det styrkt att han åtminstone fick en av flickorna att fortsätta sälja sex.

Vid vissa träffar bands målsägandena fast och tvingades ha hårdhänt sex med flera män.

Den yngre, som då var 16-17 år, har sagt att det var en lättnad att hennes mamma till sist anmälde det hela:

– Annars vet jag inte hur det hade slutat. Jag funderade på att ta mitt liv.

Hon orkade egentligen inte medverka under rättegången då hon skämdes och kände sig utnyttjad men ville se de åtalade männen i ögonen.

Den tekniska bevisningen har varit omfattande med chattar och sms-konversationer.

Nekat till inblandning

48-åringen har förnekat sin inblandning och hävdat att han träffat flickorna och fått bilderna via en chattroulette, ett samlingsmejl för utbyte av bilder.

Det anser tingsrätten är en ren efterkonstruktion och långt ifrån trovärdig. 48-åringens IP-adress har kunnat kopplas till hans mejlkonto på sexchatten.

Mannen dömdes på måndagen till två års fängelse för grovt koppleri och ska betala 90 000 kronor i skadestånd till den yngre flickan.

En 43-årig man dömdes till villkorlig dom och dagsböter för barnpornografibrott.

En 46-årig man dömdes till skyddstillsyn för tre fall av sexköp av barn, han ska genomgå behandlingsprogrammet ROS för relation och samlevnad och betala 10 000 kronor i skadestånd.

En 57-årig man dömdes för att vid åtta tillfällen ha köpt sex av en minderårig, även han får skyddstillsyn förenat med 100 timmars samhällstjänst, han ska genomgå behandlingsprogram och betala 10 000 kronor i skadestånd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Stockholm