Polisen ordnade husrum åt hemlösa

Foto: Karen Taylor/Facebook.
Karen Taylor blev vittne till hur polisen hjälpte det hemlösa paret.
NYHETER

Ett hemlöst par stod längs vägkanten och bad om mat och husrum. Då fick de oväntad hjälp av en polis – som skaffade dem ett rum för natten.

Det var i söndags som amerikanska Karen Taylor körde genom Jonesboro i delstaten Arkansas. Då upptäckte hon en man och en kvinna som stod vid sidan av vägen.

Det hemlösa paret hade en skylt där de bad om mat och husrum och Karen stannade till och gav dem några dollarsedlar.

”Mannen tackade mig och sa Gud välsigne dig”, skriver hon på Facebook.

När hon väntade på grönt ljus blev hon vittne till hur en polisbil bromsade in bakom paret. Hon trodde först att polismannen skulle be dem lämna platsen, men istället berättade han att han hade hyrt ett rum åt paret. Polisen hjälpte dem att packa sina tillhörigheter innan han skjutsade dem till ett närliggande hotell.

Paret uppskattade gesten

Efteråt delade Karen Taylor med sig av händelsen på sin Facebooksida. Nära 3 000 personer har i skrivande stund gillat inlägget. Enligt henne var paret märkbart glada över polismannens gest.

”Vi såg hur polismannen behandlade dem med en sådan respekt och hjälpte dem att packa in sakerna i bilen så att han kunde köra dem till hotellet. Man vet aldrig vilka levnadsförhållanden en person har. Gud välsigne den polismannen”, skriver hon.

Om man får tro den senaste uppdateringen på hennes Facebook har hon nu fått reda på polismannens namn.

”Jag har översvämmats av berättelser om vilken fantastisk man han är. Världen behöver fler som honom”, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Feelgood