Bussförarens fina gest – såg till att kvinnor kom hem tryggt

NYHETER

”Vill se fler göra samma sak”

Busschauffören var noga med att se till att kvinnorna på den sena bussen mot Mölndal i Göteborg kom hem ordentligt. Så han stannade kvar på en hållplats för att försäkra sig om att en kvinna var trygg. Sedan skjutsade han Shna, 19, så nära hennes port det bara gick.

– Sådant här behöver vi mer av, säger Shna till Aftonbladet.

Det var under lördagskvällen, vid 23-tiden, som Shna Kamal, 19, var på väg hem till Mölndal från de centralare delarna av Göteborg, som busschauffören dröjde kvar extra länge vid den näst sista hållplatsen. Till en början blev Shna obehaglig till mods, men efter att ha frågat chauffören vad som stod på kände hon sig desto tryggare.

”Frågade var han kunde släppa av mig”

Vid hållplatsen hade en kvinna och ett gäng killar hoppat av. Chauffören förklarade för Shna att han inte ville lämna hållplatsen förrän han sett att killarna inte följde efter kvinnan.

– Först förstod jag inte varför han stannade så länge men han förklarade och frågade om det var okej att vi stod kvar lite. Jag sa ”självklart, ta din tid”. Så när han sett att kvinnan och killarna gick åt olika höll körde han vidare. Då frågade han mig var jag bodde och var han kunde släppa av mig, säger Shna.

”Ser gärna fler som gör samma sak”

Shna fick aldrig reda på busschaufförens namn, men när hon kom hem delade hon med sig av den fina gesten i en Facebookgrupp. Inlägget har fått stor spridning och många uppmuntrande kommentarer.

– Jag tackade honom och sa att det var jättefint gjort. De flesta chaufförer vill bara hålla tiden. De vill köra iväg och bli klara med sitt pass. Det här var så himla bra. Jag ser gärna att fler chaufförer gör samma sak. Sedan behöver vi visa mer uppskattning för dem.