Lena Mellin: ”Så dum får man inte vara”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin kommenterar Aida Hadzialics avgång.

Lena Mellin.
Lena Mellin.

– Det var ett ganska dramatiskt besked får man ändå säga. Hon har ju varit ett framtidsnamn för Stefan Löfven och en av dem han verkligen har satsat på för att bygga det framtida socialdemokratiska laget. Vad man nu kan bedöma så kommer hon inte att ingå i det.

Hon betonade på pressträffen att det var hennes eget beslut. Tror du att det stämmer. Vad tror du att Stefan Löfven har sagt om detta?

– Hade hon kommit fram till ett annat beslut så tror jag att hade han hade varit tvungen att säga till henne att hon måste lämna sin statsrådspost.

Hur pass allvarligt är det här för ett statsråd?

– Att köra bil efter två glas vin är ganska dumt. Så dum får man inte vara om man är statsråd.

Vad innebär detta för regeringen. Vad kommer Stefan Löfven göra nu?

– Jag tror att han kommer ersätta henne som statsråd. Jag tror inte att han kommer dra in den här posten, som det var prat om i våras. Jag tror att han kommer att vilja att den här balansen mellan 6 miljöpartister och 18 socialdemokrater i regeringen vidmakthålls. Så han kommer plocka in en ersättare till henne och det kommer också att vara en kvinna.

Hur tyckte du att hon skötte pressträffen?

– Jag satt i en bil så jag kunde inte följa den riktigt. Men det är ändå bra att ställa sig på en presskonferens och säga att ”jag körde rattfull och blev gripen av polis och nu slutar jag”. Det är modigt.

Publicerad:

LÄS VIDARE