Haninge kommun delade rasistisk låt på Twitter

Foto: Skärmdump
Tweeten som Haninge kommun publicerade.
NYHETER

Haninge kommun delade en låt med rasistiskt innehåll på Twitter, skriver Metro.

Kommunen hävdar att kontot har blivit hackat.

– Vårt twitterkonto har blivit kapat. En länk som är väldigt obehagligt har länkats och det är väldigt olyckligt, säger Håkan Filipsson pressansvarig på kommunen till Aftonbladet.

På tisdagseftermiddagen publicerade Haninge kommun en tweet med en länk till en låt med titeln ”Run Nigger, Run” på sitt officiella twitterkonto, rapporterar Metro.

"Det här är ju pinsamt”

Många personer har skrivit till kommunen på Twitter och ifrågasatt tweeten. "Avbryt semestern och ta bort den, bums. Det här är ju pinsamt!", skriver en av kritikerna.

Låten är en amerikansk folksång och handlar om en slav som försöker fly. Fyra timmar efter att tweeten publicerades låg den fortfarande kvar.

När Aftonbladet når kommunens pressansvarige Håkan Filipsson hävdar han att kontot har blivit kapat.

– Vårt twitterkonto har blivit kapat. En länk som är väldigt obehaglig har länkats och det är väldigt olyckligt. Vi såg det och kontaktade de som är ansvariga för digitala medier. Jag vet att de jobbar på att ta bort det.

Hur kunde den ligga ute så länge?

– Det är det vi behöver undersöka. Jag har faktiskt inget bra svar på det. Vi måste titta på hur det kunde hända och hur vi kan bli snabbare på att ta bort och upptäcka sådant här.

Tweeten har nu tagits bort.

ARTIKELN HANDLAR OM

Haninge

Twitter