Lastbilschauffören hoppade ur bilen – för att stoppa misshandel

Uppdaterad 2016-10-18 | Publicerad 2016-10-17

Den brittiska lastbilschauffören Sean Swan grep in när han såg hur en pojke misshandlades av ett killgäng.

– Jag hade inte tid att ringa polisen, säger han till brittiska Metro.

Sean Swan, 29, var ute och körde sin lastbil i brittiska staden Wednesbury när han såg hur ett gäng killar gav sig på en ensam pojke.

– Pojken hölls fast bakifrån i ett strypgrepp samtidigt som en annan kille slog honom – han hade inte chans att försvara sig. En tredje kille försökte ta hans cykel, säger Sean.

Sean, som vid första anblicken trodde att killarna skojade med varandra, insåg plötsligt allvaret och hoppade ur lastbilen för att undsätta pojken som var chanslös.

– Allt jag tänkte var att jag önskar att någon skulle hjälpa min son om det skulle hända honom. Jag hade inte tid att ringa polisen.

”Hade inte kunnat titta på”

Händelseförloppet fångades på film, där man ser hur Sean välter omkull killen som försökte ta cykeln.

– Jag sa till dem "Släpp honom. Ni är tre mot en, det är fel”.

För att skydda pojken såg Sean till att han hamnade bakom honom –  killgänget ska ha varit aggressivt och undrat varför han la sig i.

Till slut gav de upp och Sean förde pojken till sin lastbil tills han fördes till sin familj. Nu utreder polisen händelsen, skriver brittiska Metro.

Sean Swan är besviken på att ingen annan reagerade. Men själv tvekade han aldrig.

– Jag hade inte kunnat stå bredvid och titta på – det är inte så jag är uppfostrad. Min partner sa att jag ska vara glad att de inte hade kniv. Men då sa jag att även om det varit så hade jag fortfarande gjort samma sak.

Följ ämnen i artikeln