Fick "gratis valp" – som visade sig vara något helt annat

avMalin Wigen

1 av 3 | Foto: Wolf Connection
Mannen kunde inte motstå valpen som skänktes bort gratis.

En man i USA kunde inte motstå valpen med de stora ögonen och öronen som skänktes bort. Men efter ett tag hemma märkte han att valpen inte var som han trodde, skriver The Dodo.

När en ung man i Tuscon, Arizona, såg en skylt med texten ”valp bortskänkes” bestämde han sig att titta på den. Mannen, som inte kunde motstå valpen med de stora öronen och ögonen, tog hem den och döpte den till Neo.

Ganska snart märkte han att Neo inte var som alla andra hundar. Bland annat var han väldigt intresserad av grannhundarna och gjorde allt för att ta sig över till dem – inte ens när de satte upp ett högre staket stoppade det honom. Samma intresse fanns dock inte för människor, det var som om han ville hitta en flock.

”Ni vet väl att det inte är en hund”

En dag när Neo ännu en gång smitit över staketet fick grannarna nog. De tog honom till ett härbärge för att se om de kunde ta hand om honom i väntan på en lösning med ägaren.

– ”Ni vet väl att han inte är en hund?” frågade jag direkt, säger föreståndaren Maureen O'Nell till The Dodo.

Neo var närmare bestämt en korsning mellan en hund och en varg. Han hade inte bara utseendet utan även ett beteende mycket likt en varg.

Lever lyckligt i flock

Då lagen i Arizona förbjuder innehav av dessa , såvida man inte tillhör ursprungsbefolkningen, kontaktade Maureen O'Nell en vargorgansiation vid namn Wolf Connection. Där arbetar man med att ta hand om sådana som Neo.

När Neos husse fick höra om läget tvekade han inte en sekund på att lämna honom i organisationens händer.

– Jag sa att jag var stolt över hans beslut, säger Maureen O'Nell till The Dodo.

Så nu befinner sig Neo i ett reservat och är lyckligare än någonsin. Han tillhör äntligen en flock som han kan yla ikapp med. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Arizona

USA