Här ger han böter till parkeringsvakten

NYHETER

”Ger igen på skurkarna”

1 av 2

En parkeringsvakt från bolaget Q-Park fick smaka på sin egen medicin när en felparkerad bil bötfälldes – av privatpersonen Torry.

– Jag gick in på mitt kontor, skrev en böteslapp och satte fast den på rutan, säger Torry till norska VG.

46-åriga Torry Drange från Sandvika i Norge upptäckte att en bil från parkeringsbolaget Q-Park hade ställt sig på hans reserverade plats utanför kontoret under fredagen. Då såg han sin chans att ge tillbaka för de böter han fått genom åren. Så han bötfällde helt enkelt bilen.

Försökte bogsera bort bilen

Bötessumman bestämdes av Torry till 800 norska kronor. Torry skrev även varför boten utfärdades samt på vilket konto pengarna ska sättas in före den 24 juni.

”Jag ringde även en bogseringsfirma för att få dem att flytta på bilen men det krävdes polistillstånd för det så det gick inte,” skriver Torry i ett Facebookinlägg som uppmärksammats av flera norska medier under lördagen.

Vägrar betala boten

Torry fick parkera sin bil på en annan parkering under de 45 minuter som bilen stod felparkerad. Q-Park har dock inga planer på att sona sitt brott.

– Våra anställda har ett speciellt ansvar när de parkerar i och med att det är de som delar ut parkeringsböter. Men samtidigt har han inte rätt att utfärda böter så vi kan inte ta den på allvar, säger Kine Lørdal, kontrolldirektör på Q-Park, till VG.

Torry bryr sig inte så mycket om pengarna men tycker att Q-Park borde tänka till.

– Är man lagen ska man se till att följa den också.

Följ oss på Facebook