Grannarna vill köpa HA-huset

Huset ska bli boende för flyktingbarn, hävdar ilskna rykten i Saltsjö-Boo.

I dag hyrs det av mc-klubben Hells Angels.

Nu kan Aftonbladet avslöja att grannarna anlitat en mäklare för att själva köpa villan.

Det var för omkring två veckor sedan, efter uppgifter i bland annat DN och SVT om att det kan komma att bli ett flyktingboende i huset, som mejlströmmen startade. Flera av Nacka kommuns ledande politiker fick ta emot ilskna och aggressiva meddelanden av grannar i området.

Totalt handlar det om omkring 90 mejl.

”Fullständigt otryggt”

Detta trots att uppgiften var felaktig, att det i nuläget inte finns några konkreta planer på ett HVB-hem om kommunen skulle vinna budgivningen och få köpa fastigheten.

”Detta område som vi har kunnat anse vara tryggt i alla år kommer då att bli fullständigt otryggt. Rent av farligt!!! Jag kommer inte att våga låta min hustru vara utomhus, i trädgården eller gå hem själv från arbetet. Kommer inte att våga låta våra döttrar komma på besök”, skrev en 56-årig man som bor i området.

Mc-klubben Hells Angels huserar just nu i huset men det har grannarna inga problem med, vilket man kan läsa i mejlen som skickats till kommunen.

”Har anlitat en köpmäklare”

Aftonbladet kan i dag avslöja att ilskan gått så långt att flera av grannarna nu har anlitat en mäklare för att själva köpa huset.

– De har anlitat en så kallad köpmäklare men jag vet inte om de lagt något bud än, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

Mäklaren som ansvarar för försäljningen av huset i Saltsjö-Boo, Tor-Ingemar Ehn på HEM fastighetsmäklare, vill inte kommentera uppgifterna eller om han blivit kontaktad av någon köpmäklare.

Han berättar emellertid att han fått ta emot flera samtal under försäljningsprocessen av villan i Saltsjö-Boo

– Ett antal personer har ringt och hört sig för om vad som händer i affären. Flera spekulanter som uppenbarligen inte velat förvärva fastigheten har hört av sig, säger Tor-Ingemar Ehn.

Aldrig varit med om något liknande

Tor-Ingemar Ehn uppger att han under sina 24 år som verksam fastighetsmäklare aldrig varit med om något liknande.

– Vanligtvis är ju 100 procent av de som ringer efter att ha varit på en visning faktiskt också intresserade av att förvärva fastigheten, säger han.

De personer i området som Aftonbladet varit i kontakt med vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna om köpmäklaren.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN