Sanders: ”Det måste Clinton säga för att få mitt stöd”

1 av 3
NYHETER

Bernie Sanders meddelar att han med största sannolikhet lägger sin röst på Hillary Clinton.

Men han är inte redo att ge henne sitt stöd i presidentvalet – än.

– Jag har inte hört henne säga de saker jag behöver höra från henne, säger Vermontsenatorn.

Bernie Sanders har under hela våren oförtrutet hållit liv i sin primärvalskampanj, trots Hillary Clintons stora övertag av delegater. Vermontsenatorn har sagt att innan demokraternas konvent är det sista ordet inte sagt.

Sanders har ännu inte officellt avslutat sin kampanj men däremot verkar han ha lagt tankarna om att bli partiets presidentkandidat på is.

Sanders: Jag röstar, nog, på Hillary

Under midsommarafton meddelade Bernie Sanders nämligen att han med största sannolikhet kommer att lägga sin röst på Hillary Clinton när det är dags att utses USA:s nästa president, rapporterar CNBC.

Bernie Sanders inledde fredagen med att i MSNBC:s morgonshow ”Morning Joe” svara ett rakt ”Yes” på frågan om han kommer rösta på Clinton.

Ju längre dagen led mildrade han sitt svar på frågan allt mer.

– Med största sannolikhet lägger jag min röst på Hillary Clinton, säger Sanders senare enligt Politico.

Vermontsenatorn har under dagen förtydligat varför han ännu inte är redo att ge Hillary Clinton sitt fulla stöd – och vad som krävs för att han ska göra det.

– Våra läger har kommunicerat med varandra och arbetar nära varandra men jag har inte gett henne mitt stöd för att jag har inte hört henne säga det jag vill höra från henne, säger Sanders.

Det vill han höra

Hans förslag är att Hillary Clinton tydligt kommunicerar att hon avser att se till att college-utbildningar blir avgiftsfria, att höja lägsta lönerna till 15 dollar i timmen (cirka 127 kronor) och se till att landets alla invånare får tillgång till sjukvård. Då säkrar hon hans officiella stöd.

– Jag skulle älska att höra henne säga det och jag skulle älska om hon med bestämdhet såg till att det här också blir av, säger Bernie Sanders enligt Politico.

Sanders uppger också att ett av hans motiv för att stödja Clinton är att han anser att Donald Trump inte får vinna valet. Han kommenterade också Hillarys chanser att få fler röster än miljardären.

– Jag tror att den amerikanska befolkningen förstår att man inte kan välja någon till president som inte ens tror att klimatförändringar är verkliga, som baserar sin kampanj på trångsynthet, som vill ge hundratals miljarder i skattelättnader till de allra rikaste av de 1 procent rikaste medborgarna. Så ja, jag tror hon kan slå honom, säger Sanders.