Okänd välgörare lät hel klass ta vad de ville i leksaksaffären

Av: Frasse Levinsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Privat.
Barnen fick köpa vad de ville i leksaksbutiken.

Förskoleklassen stod och tittade storögt på leksaksbutikens skyltfönster.

Då dök en okänd man upp – och gav dem 10 000 kronor att köpa vad de ville för.

– Det är helt fantastiskt. Jag får gåshud när jag pratar om det, säger förskoleläraren Ann-Mari Herland till Halden Arbeiderblad.

Nyligen fick barnen i en förskoleklass från Halden i Norge vara med om av ett av sina livs ögonblick. De var på väg till en park för att leka när de blev stående utanför en leksaksbutik. Medan de storögt beundrade leksakerna i skyltfönstret kom en mystisk man gående.

”De är alla Jesus barn”

Mannen gick raka vägen in i butiken och började prata med butiksägaren Elsa Grei. Enligt henne sa han att han ville köpa någonting till sina barn därute. Hon ifrågasatte då om alla 16 barn verkligen var hans.

– De är alla Jesus barn, sa han innan han berättade att han ville köpa leksaker för 10 000 kronor till dem, säger hon.

Under tiden var klassen på väg att gå därifrån och fortsätta mot parken. Då skyndade mannen ut till barnen, bad dem vänta, gick in i butiken igen och drog sitt kreditkort. Sedan sa han att barnen kunde ta vad de ville ha och gick därifrån med ett leende på läpparna utan att berätta vem han var.

Minne för livet

Det är fortfarande okänt vem mannen var, men han ska ha varit klädd i kostym, ha grått hår och se ut att vara mellan 40 och 45 år gammal. Hur som helst fick barnen ett minne för livet.

– De blev faktiskt lite paffa. Det är inte så många barn som får komma in i en leksaksbutik och välja vilka leksaker de vill, säger Ann-Mari Herland.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN