Man knivhuggen – polisen misstänker mordförsök

1 av 6
NYHETER

En man har knivhuggits och en annan har jagats med kniv i Flemingsbergs centrum på lördagskvällen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök – och jagar tre misstänkta.

– Vi har gjort husrannsakan på två adresser, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl vid polisen i Stockholm syd.

Strax efter klockan 21 ringde flera personer 112 efter att ha sett ett knivbråk i Flemingsbergs centrum i Huddinge kommun söder om Stockholm.

– När vi kom till platsen anträffades en person knivhuggen. Vi har inlett en förundersökning om försök till mord och spärrat av platsen, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisen i region Stockholm.

Gjort husrannsakan

Mannen, som är 31 år, har förts till sjukhus med allvarliga skador. Lars Alvarsjö, stationsbefäl vid polisen i Stockholm syd, säger att skadorna inte är livshotande.

– Vi har fått fram uppgifter under resans gång och efter olika utredningsåtgärder har vi gjort husrannsakan på två adresser, säger han.

Men ingen har påträffats på adresserna och polisens spaning fortsätter. Däremot har polisen tre namn på personer som är misstänkta i utredningen. De tre ska vara anhållna i sin frånvaro.

En man blev jagad

I samband med knivhugget har ytterligare en man, som är i 20-årsåldern, jagats av en person som var beväpnad. Polisen har upprättat en anmälan om försök till grov misshandel.

– Han har blivit jagad av en person med kniv, säger Lars Alvarsjö.

Polisens kriminaltekniker har gjort en undersökning av platsen samtidigt som flera patruller bedriver så kallad inre spaning.

Vid 06.45-tiden var ännu ingen misstänkt gripen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Huddinge