Räddningstjänsten varnar för översvämningar

1 av 5
NYHETER

Räddningstjänsten varnar fastighetsägare i framför allt skånska Vellinge och Svedala för att de kraftiga regnen kan ha orsakat översvämningar i källare. Hittills har man fått ett 15-tal påringningar i de båda kommunerna.

– Svedala har fått ta in ledig personal så att de har kunnat bemanna fler bilar. De är nu runt och pumpar källare, säger Torbjörn Krokström, Inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Eftersom alla vattensystem är nästan fulla är det svårt för räddningstjänsten att pumpa bort vattnet. Många enheter, med inkallad extrapersonal, är ute och pumpar vatten på adresser under natten så gott det går.

Fastighetsägarna uppmanas att ta bort saker från sina källare och kontakta sina försäkringsbolag om det blir översvämning.

Det kan komma fler samtal när folk vaknar upp så här i semestertider.

– I Svedala verkar det vara mer utspritt på fler adresser. Vellinge verkar mer koncentrerat till några gator, men det är flera fastigheter på varje adress där. Man kan tänka sig att det dyker upp fler framåt morgonkvisten, sa Gustaf Sandell på räddningstjänsten tidigare under morgonen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder