Flera kvinnor sexuellt ofredade på studentfest

NYHETER

En grupp tjejer utsattes i lördags för tafsande killar, inne på en bowlinghall i Rättvik.

Polisen har inga stora förhoppningar om att kunna gripa gärningsmännen.

– Det var så mycket folk där den kvällen så det var svårt att se vem och vilka som gjorde vad. Det finns inga misstänkta, säger Anders Modén vid polisen i Rättvik.

I lördags var det fullt med folk på Rättvik Bowling & Krog där en studentfest anordnats.

För vissa av gästerna blev kvällen traumatisk. Ett tjejgäng ofredades av en grupp killar på dansgolvet.

En familjemedlem till en av tjejerna berättar hur hon och de andra tjejerna försökte freda sig, utan att lyckas få bort killarna. När hon larmade poliser som stod utanför lokalen så bad de henne att följa med in för att peka ut de skyldiga.

– Men hon tyckte inte det kändes möjligt på grund av att det var så många killar i grupp. Polisen tog inte emot någon anmälan när hon inte kunde identifiera förövarna, anmärkningsvärt, säger familjemedlemmen.

Svårt att upptäcka

Polisen i Rättvik bekräftar händelsen men säger att en anmälan om sexuellt ofredande nu är gjord.

– Det är ett tjejgäng som upplevt hur okända killar har tafsat. Det har varit händer på rumpor och bröst, någon har tryckt upp könet mot någons bakdel, säger Anders Modén, polisinspektör och brottsförebyggande kommunpolis i Rättvik.

Han säger att det varit väldigt mycket folk inne på dansgolvet, där gärningen ska ha ägt rum, och att det var svårt för vakter och andra att upptäcka om något brottsligt gjordes.

– Att folk trycker sig mot andra kan hända på ett dansgolv. Men det är den som upplever det som drar gränsen för vad som är okej och inte, säger Anders Modén.

”Vi jobbar aktivt”

Polisen har inga misstänkta gärningsmän och inga signalement att gå på.

– Vi får se om man inleder en förundersökning, men det är svårt att gå vidare med okända gärningsmän, säger Anders Modén.

På Rättvik Bowling & Krog står man i kontakt med Modén för att prata om hur man kan förhindra liknande händelser i framtiden.

– Jag tycker inte att det är acceptabelt. Vi har självklart nolltolerans mot sådana här händelser och jobbar redan i dag aktivt för att förebygga sådana här typer av brott. Tyvärr är det väldigt svårt att ta personerna som gör detta på bar gärning då det ofta sker på trånga dansgolv med mycket ljud och ljus, säger Robin Sjöblom, talesperson för Rättvik Bowling & Krog.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rättvik