Budet ertappas när han kastar paket

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Ett bud från Schenker har fångats på film när han kastade paket från bilens baklucka.

– Jag blir förbannad, säger Schenkers presschef Pierre Olsson.

Att beställa hem paket från internet är vardag nuförtiden. Då är det värsta som kan hända att paketet som du väntat länge på kommer fram och är skadat.

När Christian Andersson, 33, hörde dunsar vid en lastkaj i Farsta i Stockholm gick han närmare för att titta vad det var. Och det han fick se var just det, en ytterst vårdslös hantering av paket.

– Det jag såg var Schenkerbilen stå där och paketen flög bokstavligen ut ur bakluckan, säger Christian Andersson, som filmade händelsen.

Han säger att han aldrig har sett något liknande tidigare, förutom på internet.

– Det är för jävligt, man vet inte ens vad som är i paketen, varje paket ska väl hanteras lika varsamt, säger Christian Andersson.

"Jag blir förbannad"

Det här sättet att hantera paket är ovanligt, åtminstone om man frågar Schenker själva, som är minst lika upprörda över videon.

– Jag blir förbannad när jag ser det, på riktigt. Det är så långt ifrån vår "code of conduct" som det går. Det är en individ som beter sig för jävligt, det får inte vara så, det här måste vi kolla upp, säger Pierre Olsson, presschef på Schenker.

Vad gör ni för att försäkra er om att sådana här saker inte händer?

– Vi jobbar hela tiden med att se till att paketen inte knuffas för hårt, men man kan inte skydda sig mot en enskild individ som kastar runt paketen så här, det går inte.

Det här är alltså en enskild företeelse?

– Absolut, säger Pierre Olsson.

Erik Hedenvind

Publicerad:

LÄS VIDARE