Man åtalas för att ha torterat fyra pojkar

1 av 3 | Foto: Polisen
Mannen ska ha plågat fyra fosterhemsplacerade pojkar.
NYHETER

Under en lång tid hade 20-åringen förföljt, plågat och slagit fyra fosterhemsplacerade pojkar.

När polisen grep mannen och gjorde husrannsakan hittade man kemikalier och sprängmedel.

20-åringen åtalas nu för en lång rad brott.

En anmälan rörande en misshandel på ett fosterhem i Halland blev startskottet på en omfattande polisutredning mot en 20-årig man. Efter hand uppdagades fler och fler brottsmisstankar.

Misshandel och tortyr

Mannen ska, enligt åklagaren, under en längre tid utsatt fyra pojkar för flera brott. Han ska ha misshandlat dem med knytnävarna, knogjärn och batong. Han ska också ha torterat dem med kraftiga elpistoler och bränt dem på kroppen med grön laser.

Vidare misstänks 20-åringen ha skjutit på pojkarna med luftgevär och kolsyrepistol. Misshandeln och tortyren i fosterhemmet pågick under ett drygt år, från sommaren 2014 till hösten i fjol.  

Bombgruppen fick tillkallas

Efter att polisen börjat utreda våldsbrotten fattade åklagaren beslut om en husrannsakan hemma hos 20-åringen.

I mannens bostad gjordes flera fynd som ledde till ytterligare brottsmisstankar, bland annat anträffades så pass mycket sprängämnen och kemiska brandfarliga substanser att polisens nationella bombgrupp kallades in som förstärkning.

I bostaden hittades också en hel vapenarsenal, bestående av bland annat luftgevär, knivar, knogjärn, en kolsyrepistol, en kaststjärna och flera laserpekare.

I bostaden hittades också två vanskötta fåglar. Därför misstänks mannen också för djurplågeri.

Nekar till brott

20-åringen nekar till samtliga de brott han misstänks för och uppger att han varken slagit eller skjutit på någon av de fyra pojkarna.

När det gäller de upphittade sprängämnena i bostaden hävdar han att någon försöker sätta dit honom.

– Det är en ”set-up”, säger han i förhöret.

Åklagarens stämningsansökan inkom idag till Varbergs tingsrätt. Totalt misstänks 20-åringen för 13 olika brott, bland annat misshandel i flera fall, olaga förföljelse, vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott